Виж видеото към новия им сингъл Dark Necessities, заснето от известна холивудска актриса, и гостуването им в рубриката от шоуто на Джеймс Кордън "Автокараоке"

"Ред хот чили пепърс" пуснаха 11-ия си студиен албум The Getaway, а заедно с това - и клипа към първия сингъл оттам Dark Necessities. Видеото е заснето от актрисата Оливия Уайлд (сериала "Д-р Хаус").

Албумът е продуциран от Дейнджър Маус (половинката от дуото "Нарлз Баркли"), който е и съавтор на повечето парчета. Предишният им проект I'm With You беше издаден през 2011 г., а от сформирането на групата в Лос Анджелис през 1983-та е минал почти четвърт век.

Фронтменът Антъни Кийдис, басистът Флий и барабанистът Чад Смит вече са прехвърлили 50-те, а младото попълнение в състава е китаристът Джош Клингхофър, на 36.

Виж още: Басистът на "Ред хот чили пепърс" отглежда пчели

Групата, гостувала и у нас, е продала албумите в над 60-милионен тираж и е спечелила шест награди "Грами", сред които най-добър рок албум (Stadium Arcadium), рок изпълнение на дует или група (Dani California), рок песен (Scar Tissue) и хардрок изпълнение с вокали  (Give It Away).

Сп. "Ролинг стоун" определя новата им продукция като "авантюристична" и й присъжда 3,5 от пет звезди. Лице и гръб на обложката е масленото платно на Кевин Питърсън "Коалиция II", част от серия за "силата, нужна да пораснеш в днешния свят, травмите, които се налага да преодолееш, за да оцелееш и да се развиваш".

Платното, което изобразява момиченце в компанията на мечка, енот, гарван и лисица, е собственост на колекционер, платил за него 3000 долара.

сл

Вижте клипа на Dark Necessities и гостуването на четиримата в автомобилното караоке на Джеймс Кордън, популярна рубрика от късното му токшоу по Си Би Ес, където редуват свои хитове с песни от мюзикъли ("Оливър!") - и в един момент се оказва полуголи, барабар с водещия.