Отново на "Образование без граници" ще можете да видите най-голямото разнообразие от държави и участници: от средно образование, висши учебни заведения до езикови и подготвителни курсове в България и чужбина

Заповядайте на петия етаж в НДК от 17 до 19 октомври, където ще имате възможност да се срещнете лично с представители от цяла Европа, както и далечните Бразилия, Малайзия, Русия и Камерун.

На изложението ще имате възможност да научите повече за стипендиите в САЩ, Русия, Германия и Португалия. Освен тях ще разберете повече за висшето образование в Австрия, Великобритания, Дания, Холандия, Франция, Швейцария и много други европейски държави. Участие ще вземат и представители на посолствата на Казахстан и Индонезия, които ще направят презентация на културата и възможностите за обучение в тези държави.

Образование в Русия

Русия притежава една от най-респектиращите образователни системи. Академичните й успехи са впечатляващи и признати в цял свят. За всеки би било чест и привилегия да учи, да следва или да специализира в космополитната държава. Предимството на руското образование е съвместимостта между традиции и модерни преподавателски методи.

Български студенти ежегодно участват в конкурси за руски стипендии, отпускани от Министерството на образованието и науката на Руската федерация. Независимо дали са студенти, докторанти или специализанти, паричните възнаграждения поощряват високите им резултати и стимулират академичната им подготовка в богатата на възможности Русия.

Всеки български гражданин, говорещ руски език, може да кандидатства за образование и стипендия в Русия. А за тези, които не владеят добре езика, се осигурява допълнителна академична година, която ги подготвя за пълноценния студентски живот.

Повече за руското образование, стипендиите и шансовете на живота в Русия ще разберете на презентация, организирана от международното изложение "Образование без граници", на 18 октомври (събота), пети етаж на НДК, от 12 ч. 

Колоритно и екзотично "Образование без граници"

Висшето образование в която и да е сфера е предизвикателство. А когато стане въпрос за образование в чужбина, се притесняваме малко повече. Но това, което то дава, е несравнимо. Да живеете и учите в страни като Бразилия, Индонезия или Малайзия е шанс, който не бива да изпускате!

Малко известен е фактът, че голяма част от бразилските университети са държавни. Това прави следването в тях безплатно или с минимални такси. Заедно с качественото образование, което може да получите в Бразилия, Вие ще се насладите на колоритния начин на живот и ще обогатите общата си култура.

Малайзия е рядка дестинация, що се отнася до образование. Но ако се вгледаме внимателно, можем да открием невероятни възможности. Голям брой западни академични програми са част от малайзийската образователна система. Това я прави привлекателна за българите, които в края на висшето си образование получават световно признати дипломи.

Днес Индонезия не привлича само с екзотиката си. Министерството на образованието и културата на Република Индонезия предлага на българските студенти международната стипендия "Дармасисва". А тези, които я печелят, имат право да избират от над 30 университета и специалности!

Повече за образователната система и възможностите, които Индонезия предлага на своите български студенти, ще научите на тяхната презентация на 18 октомври (събота) от 15 ч.

Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.