Класацията е съставена след допитване сред шефовете на най-големите компании за играчки в света

Обявиха конструкторите "Лего" за най-великата играчка на всички времена. Класацията е съставена след допитване сред шефовете на най-големите компании за играчки в света, пише британският в. "Дейли експрес".

№1 въпреки технологичната ера

Въпреки че вече сме в дигиталната ера, Конструкторът "Лего", който през 2015 г. навършва 66 години, се нареди на първо място, изпреварвайки популярни игри като "Монополи" и фигурките "Екшън мен", намиращи се съответно втора и трета позиция в класацията.

"Целта ни с настоящото изследване беше да разберем кои са личните фаворити на производителите на играчки и колко силно се е развила индустрията през последните 50 години. Интересно ни беше и кои според тях са най-успешните на пазара и дали техният избор съответства на потребителския. За целта помолихме ръководителите на всяка компания производителка да излъчат своите три фаворита и да ни представят избора си", отбелязва Били Лангсуърти от специализирания сайт ToyNewsi.com.

В челните 10

В челната десетка на най-добрите играчки на всички времена намират място популярни развлечения като пистите със състезателни колички "Скейлекстрик", кубчето на Рубик, количките "Мачбокс", играчките с герои от фантастичната сага "Междузвездни войни", куклата Барби, както и картите за игра.

Според психолозите въпреки модерните технологични времена, "Лего" остава през годините в съзнанието, както за големи, така и за малки, като нещо като "неизменен култ".

"Без да се преувеличава, тези малки цветни блокове се харесват на почти всеки човек независимо от възрастта - те са израз на вдъхновение и творчество", отбелязват специалистите.