Култовият нов филм на Чарли Кауфман, номиниран за "Оскар", има една-единствена прожекция на София филм фест 2016 - тази неделя, 13 март, в зала 1 на НДК

Кандидат за "Оскар" в анимационната категория, отличен с голямата награда на журито във Венеция 2015, с още десетки награди и номинации от различни кинофоруми, "Аномалиса" на Чарли Кауфман беше обявен за "най-човечния филм" на изминалата година.

У нас имаме възможност да го гледаме на голям екран в рамките на 20-ия София филм фест, където има една-единствена прожекция - на 13 март в зала 1 на НДК.

Определяна като "красива, нежна и абсурдно-забавна", пълнометражната стоп-моушън анимация е комедийно и сюрреалистично пътешествие на един човек през мрака на душата му. Чарли Кауфман ("Да бъдеш Джон Малкович", "Адаптация", "Блясъкът на чистия ум") е сценарист и режисьор, заедно с аниматора Дюк Джонсън, а музиката е дело на Картър Бъруел.

Главният герой Майкъл Стоун (озвучен от Дейвид Тюлис) е известен популяризатор на идеи за супермотивация. Съпруг, баща и уважаван автор, той пътува из Америка и променя живота на много хора. Докато преобразява обаче другите, собственият му свят става все по-кух и безсмислен, осакатен от досадно еднообразие...

По време на командировка в Синсинати той отсяда в хотел и с удивление открива възможно бягство от депресията си в лицето на непретенциозната Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му… Или греши?! 

Източник: СФФ