Бившият творчески директор на "Живанши" показа дебютната си колекция за британската марка на модната седмица в Лондон

"Петдесет нюанса бежово" - това беше един от акцентите, които "Вог" откроиха в дебютната колекция на Рикардо Тиши за "Бърбъри". 

Италианецът, който дълги години беше творчески директор на "Живанши", наследи Кристофър Бейли в британската модна къща, известна с емблематичното си бежово каре.

Видео: Финалната колекция на Кристофър Бейли за "Бърбъри", есен-зима 2018/2019

Сега той се завръща в Лондон, където в края на 90-те се дипломира от прочутия колеж за изкуство и дизайн "Сентрал Сейнт Мартинс". На модната седмица за пролет 2019 в британската столица той показа 134 облекла с марката Burberry by Tisci, ориентирани към всяка възраст: майки и дъщери, бащи и синове.

Ревюто беше озвучено с музика от Робърт дел Ная (Massive Attack), създадена специално за случая, а на първия ред липсваха обичайните знаменитости. По подиума обаче дефилираха ВИП манекенки като Ирина Шейк, Кендъл Дженър, Наталия Водянова и ветеранката Стела Тенант.

Първият артикул по дизайн на Рикардо Тиши, пуснат в продажба, беше черна тениска с монограма на Томас Бърбъри, основал компанията в средата на XIX в. Запазеният знак с буквите "Т" и "Б" беше щампован и върху огромното мече, което анонсира ревюто в Лондон на 17 септември.