26-годишната влогърка представяла ползите от алое вера, когато разбрала, че растението, което опитва, е нещо съвсем различно

Здравна влогърка се отрови на живо пред последователите си, след като изяде отровно растение вместо алое вера.

26-годишната млада жена, известна в интернет с псевдонима Занг, прави клипчета за здравословно хранене. Във видеото, което е било излъчвано на живо във "Фейсбук", се вижда как тя държи в ръцете си тъмнозелени листа, много сходни с листата на алое верата.

Тя отхапва голямо парче от едно от листата и веднага разбира, че нещо не е наред, защото отбелязва, че вкусът е изненадващо горчив.

Според онлайн изданието Shanghaiist Занг всъщност яде растението агаве американа, което е силно отровно. След като го опитва, младата жена споделя, че чувства устата си изтръпнала, а гърлото й гори. После стриймингът рязко прекъсва, а влогърката вика линейка.

След като отхапала от растението, по кожата на Занг се появили мехури и обриви, а лекарите са били принудени да й направят промивки на стомаха, за да я спасят.

Британският в. "Индипендънт" подчертава, че е трудно да се определи дали клипът е автентичен или нагласен, но пък със сигурност обръща внимание върху потенциалните рискове за суровоядците, които експериментират с екзотични растения.