Парчето Liar GE2017 на групата Captain Ska обвинява премиера Тереза Мей в лъжи и непоследователност дни преди изборите в страната

На фона на стопяващата се преднина на консерваторите пред лейбъристите дни преди изборите за парламент във Великобритания, премиерът Тереза Мей понесе нов удар по имиджа си - песен, която я обявява за лъжкиня. 

И ако и преди е имало обвинения срещу политици, че лъжат, песента на групата Captain Ska набира все по-голяма популярност, заемайки първо място в британския чарт на iTunes, съобщава "Скай нюз". 

Парчето Liar GE2017 ("Лъжкиня, Парламентарни избори 2017") обвинява Тереза Мей в лъжи, непоследователност и подигравка с надеждите на гласоподавателите.

Видеото и текстът на песента наблягат на това, че поемайки премиерския пост преди година, Мей е обещала Великобритания да стане държава с равни възможности за всички, но всъщност е намалила заплатите в здравеопазването и образованието и е променила коренно позицията си по социални въпроси. 

"Тя е лъжкиня, лъжкиня, не трябва да й се вярва, не, не, не", е основният мотив на песента, изпълнявана от женски вокал. Като фон са монтирани ключови изказвания на Мей. 

Виж още: ЕК обяви исканията си към Великобритания за "Брекзит"

Популярността на "Liar GЕ2017" надхвърли популярноста на парчетата на Майли Сайръс, Найъл Хоран и Ед Шийрън. Големите радиостанции обаче не я излъчват, защото спазват изискването на медийния регулатор Ofcom, който забранява пристрастност при отразяването на текущата предизборна кампания. 

Групата, съставена от студийни музиканти, обаче публикува в YouTube клип към песента, който за няколко дни е събрал почти 1 млн. гледания. 

Captain Ska съобщават на сайта си, че са създадени през 2010 г., защото дотогава на музикалния пазар нямало никой, който да даде достоен музикален отговор на тогавашното коалиционно правителство на консерваторите и либералдемократите и програмата им за строги икономии.


Captain Ska