Новата реклама на кол център за глухонеми на Samsung е повече от трогателна

Може да звучи малко грубо, но рекламата е начин за манипулация, който ни подтиква да си купим нещо. Както всеки начин за манипулация обаче, и рекламата се изхабява и трябва да еволюира, за да продължи да въздейства. Подобна еволюция вече е започнала.

Една от тенденциите, използвани от големите компании е рекламата да показва нещо смислено, да има и полезна част, да оставя действителна следа след себе си. Такава е и рекламата на Samsung, представяща новия кол център на компанията, насочен специално към хора с увреден слух.

Самата реклама обаче оставя и много силно послание - светът може да е едно много по-добро място за всички, стига да решим. И понякога едно добро дело, което да помогне, макар и с малко, на случаен непознат, може да бъде от голямо значение.

Видеото е плод на едномесечната работа на рекламната агенция Leo Burnett и Samsung, като за това време е извършена цялата логистика, както и подготовката на цяла група от хора, които в поредица от ситуации трябва да комуникират с момче, което има увреждане на слуха.

В продължение на месец те са били обучавани на езика на глухонемите, а екип от техници и специалисти са поставяли скрити камери, за да може да се запечата всяка една реакция на момчето. Резултатът е една изключително силна и въздействаща реклама, която си заслужава гледането.