Оказва се, че не всички реклами с участието на деца са оптимистични...

"Няма да се науча да карам велосипед или да летя, или да обиколя света с най-добрия си приятел, или да се оженя... Няма да порасна, защото загинах при инцидент", казва сладкото хлапе от рекламата на "Нейшънуайд", американския застрахователен и финансов гигант.

Песимистичният клип беше излъчен в рекламните паузи на Супербоул 2015 и предизвика бурно възмущение в социалните мрежи.

От компанията обаче защитиха посланието си и напомниха, че най-много деца загиват при инциденти, които са напълно предотвратими. Работим с експерти вече над 60 години, за да правим домовете ви по-сигурни, се казва още в изявлението на "Нейшънуайд", разпространено след Супербоула.

Ежегодно близо 9 млн. деца се озовават в спешните отделения на болниците, а инциденти като удавяне, падане отвисоко, прегазване от автомобил на заден ход или поглъщане на отровни вещества взимат повече невръстни жертви, отколкото следващите три най-масови причини за смъртност при децата, напомня друг клип за инициативата им Make Safe Happen.



По-рано "Нейшънуайд" представиха и друг рекламен клип, създаден за Супербоула - с участието на Минди Колинг от сериала "Офисът" и със специалната поява на Мат Деймън.

Видеото, озаглавено "Невидима", е заснето от Дъг Лаймън, режисьор на филми като "Самоличността на Борн", "Г-н и г-жа Смит" и "На ръба на утрешния ден".