105 бижута крие в бельото си румънка, хваната на границата

Не, това не е поредният суперскъп сутиен, представен от "ангелите" на "Викторияс сикрет". Той не струва милиони - цената му се изчислява на 19 710 лв., или поне толкова е стойността на общо 105-те бижута, натъпкани вътре.

По този начин румънка се надявала да пренесе ценния товар от Турция - но автобусът, с който пътувала, бил инспектиран на Капитан Андреево. 25-годишната жителка на Букурещ не декларирала да носи стоки и валутни ценности, но митничарите я подложили на проверка по метода "анализ на риска".

Резултатът бил впечатляващ: в сутиена й били открити 45 чифта обеци, 25 пръстена, 10 медальона, 18 гривни и седем синджира. Общото тегло на накитите от 14-каратово злато било 365 грама - смятайте колко надарена трябва да е изглеждала дамата.

Същинско сребърно съкровище било открито по джобовете на млад мъж от Молдова, пътувал в същия автобус. Той пренасял контрабандно над половин килограм накити: 73 синджира, 47 медальона, 19 гривни и три пръстена с общо тегло 563 грама.

Златните и сребърните бижута са задържани и се отнемат в полза на държавата. На двамата нарушители са съставени актове за нарушаване на Валутния закон, според който подлежат на глоби от 1000 до 3000 лева. 

Виж още: Пиратското съкровище на българските джебчийки