"Викторияс сикрет" отбеляза 100 години от патентоването на първия сутиен в САЩ с фотосесия на Адриана и Алесандра

Адриана Лима и Алесандра Амброзио са тазгодишните рекламни лица на сутиени за по 2 млн. долара, създадени за празничната колекция на "Викторияс сикрет".

Скъпоценните чифтове бельо този път са два, украсени са с рубини, диаманти и сини сапфири, и са изработени отново от бижутерите на Mouawad.

Фирмата, основана в края на XIX в. в Бейрут, държи и рекорда за най-скъп сутиен - 11 млн. долара, който беше демонстриран от Хайди Клум през 2003-та. Миналогодишният им модел, носен от Кандис Суейнпол, струваше 10 млн.

Двете нови произведения на бижутерското изкуство са инкрустирани с над 16 хил. скъпоценни камъка. Допълват ги верижки от 18-каратово злато за ръцете, краката, врата и талията. Работата по тях е отнела над 1380 часа.

Две от най-известните бразилски манекенки, които вече са на по 33 години, носят своите Dream Angels Fantasy Bra и на ежегодното шоу-ревю на "Викторияс сикрет". Тази година то е заснето в Лондон и се излъчва зад Океана на 9 декември по Си Би Ес.

Впрочем Алесандра вече е обличала подобен безбожно скъп сутиен на подиума - през 2012 г., а най-скъпоплатеният топмодел в света Жизел Бюндхен е била удостоявана с тази чест в далечната 2000 г. Нейният чифт тогава струва 15 млн. долара.

Виж още: Манекенките, които печелят милиони