Катерина Евро събра "бойни другари" от своя филмов дебют "Оркестър без име" (1982) за премиерата си като тв водеща в "Усещане за жена"

Павел Поппандов и Филип Трифонов дойдоха в студиото на предобедното предаване по Тв7, а Георги Мамалев и Антон Радичев се включиха на запис от Сатиричния театър, където репетират нова пиеса - "Волпоне, или Лисицата" от Бен Джонсън, с премиера на 19, 20 и 25 март.

Петимата си спомниха и покойните колеги от екипа на филма: режисьора Людмил Кирков (1933-1995), сценариста Станислав Стратиев (1941-2000), Димитър Манчев - в ролята на Миташки, и отишлия си в края на 2011 г. Велко Кънев, който играеше ръководител на състава. Разказаха и защо няма продължение на "Оркестър без име", въпреки че имало готов сценарий - а преди няколко години съществуваше и друг подобен проект с работно заглавие "Оркестър с име".

"Бях в Созопол и отидох да видя Велко в къщата на Народния театър. Жена му беше направила пълнени чушки и хубаво си хапнахме. Като си тръгвах, Велко ми каза: "Кате, моля ви, не се снимайте в новия филм. Искам да остане само този, защото Людмил Кирков го няма." Това беше и послендото, което Велко ми каза", сподели Катето с насълзени очи.

Павел Поппандов каза, че Кънев помолил и него за същото. Заради паметта на Велко няма да има втори "Оркестър без име", единодушни бяха звездите на филма.

Оркестърът - Велко, Павел, Рени, Гошо и Филип - на плажа. Снимка: Българска национална филмотека (БНФ)

Този филм беше направен за нас, четиримата, допълни Поппандов. Неслучайно героите им носят същите имена: Велко, Павел, Филип, Гошо. Антон Радичев пък е просто "мъжът на Пепи" (Живка Пенева). Намирането на актриса за ролята на певицата Рени обаче се оказало голям проблем.

"На проби се явиха повече от 30 млади момичета, но сякаш нито една не пасваше. Катето дойде последна и се оказа, че е идеална", заяви още Поппандов.

Актьорът се яви в студиото с гумени ботуши и жълт дъждобран. Обясни, че улиците около дома му са кални и мокри - и само с тази екипировка може да се мине.

През последните години той води във в. "Ретро" вестникарската колонка "Да майсторим с Павката", а на 3 април в зала 1 на НДК влиза отново в образа на поета Трендафил Акациев в юбилейния концерт рецитал на Недялко Йорданов "Сцената е моят дом" по случай половин век от началото на неговата театрална дейност.

Филип Трифонов този сезон играе в "Чайки пият чай (Anschlag)" от украинския драматург Александър Мардан, постановка на Росица Обрешкова в Народния театър "Иван Вазов", в "Тестостерон" от Анджей Сарамонович и "Сако от велур" от Стратиев.