Френски парадокс е, че независимо, че са истински ценители, които знаят много за храната и обичат да похапват, само 7 от 100 жени във Франция са с наднормено тегло.

Стройната нация не мисли за това как да не напълнее и винаги е готова да сподели съвети, които да помогнат на другите да останат във форма. Тези правила са елементарни, пише Dama.bg.

1. Дъх за всеки залък

Да, французите са кулинари и обичат храната, но те обичат и процеса на хранене, а не просто натъпкването, за да не сме гладни. Французойките имат три хранения на ден, по време на вечеря пък имат три ястия, които консумират с вино. Въпреки това трябва да отбележим, че френските порции са малки и съставени основно от пресни плодове и зеленчуци. Процесът на консумиране на храната е бавен и дамите се наслаждават на всяко ястие. Да гледате телевизия или да четете по време на хранене - богохулство! Французите много почитат церемониите на хранене. Те не се хранят бързо, изправени или в движение.

2. Не на заведенията за бързо хранене

Бързо хранене, закуски, чипс, шоколад, бисквити - всички те са непознати за французойките, които държат на здравето и фигурата си. Най-много може да видите черен шоколад в ръцете им, като процентът на какао е висок, а този на захар нисък.

3. Да живее водата!

В чантата на една французойка винаги може да се намери бутилка с вода. Този добър навик за жителите на Франция им дава възможност да се справят с глада, без да похапват през деня, като излъжат тялото си с насищане с вода. Водата не само подхранва организма между храненията, но също така спомага за освобождаване от токсините. Пийте колкото се може повече вода - не по-малко от 2 литра на ден.

Виж още: Преяждате ли?

4. Пийте, яжте, но си знайте мярката

Абсолютно непопулярно нещо във Франция е диетата. Дали една жена може да си позволи да се откаже от нещо?! Не, просто трябва да следи размера на порциите си. Всяка вечер французойките пият вино, но рядко повече от 2 чаши , и ядат абсолютно всичко, но в мярка. Ако похапнете шоколад за десерт след вечерята, това означава, че утре ще закусвате само с кисело мляко. Французойките обичат забавната атмосфера на масата, ядат с удоволствие и не спазват строги диети. Но заедно с това не губят разума си и стават от масата без чувство за вина или наднормено тегло.

5. В храненето всичко трябва да бъде красиво!

Естетика на храната - на първо място за французите. Как се сервира и украсява, каква атмосфера цари на масата... Ако се храните по френски, това не е просто хранене, но и празнична украса на масата, където всеки малък детайл е изпипан - от салфетки до вази с цветя.

6. Спорт, фитнес и французойка - несъвместими.

Фитнесът не е предназначен за тях, защото те не са склонни да бъдат с наднормено тегло. Те избягват всичко, което изисква някакви усилия и не носят в себе си лакомства, но... И това "Но" е много съществено. Те винаги са в движение, енергично изкачват стълбите, без да обръщат внимание на асансьорите, в движение решават отговорите на много въпроси. Ходене пеша до другата част на града е удоволствие, гарантиращо изгарянето и на най-малките допълнителни калории. И още едно ''но'' - като най-славното, полезно и ефективно упражнение, французойките почитат секса!

Виж още: Затлъстяването по-смъртоносно от пушенето