Телекомът поставя началото на 11-ото издание на стажантската си програма под мотото "Експедиция Мтел"

"Мтел" започна набиране на кандидати за 11-ото издание на стажантската си програма, като тази година тя преминава под мотото "Експедиция Мтел".

Компанията представи детайли относно условията за кандидатстване на ежегодния кариерен форум "Дни на кариерата" в НДК (10-11 март).

Стажантската програма на "Мтел" е целогодишна, а професионалните направления, в които телекомът приема стажанти, са:

Маркетинг
Право
Информационни технологии
Финанси
Човешки ресурси
Телекомуникации
Корпоративни комуникации

Кандидатите могат да изпращат своите документи директно през сайта на компанията.
Всяка година кандидатстващите за стаж в телекома са приблизително 2000, а

средната им възраст е 21 години

От 2005 г. насам в стажантските програми на компанията са взели участие приблизително 800 младежи, а телекомът е инвестирал в тяхното развитие близо 3 млн. лева. Компанията приема средно по 60 стажанти всяка година, като статистиката показва, че след приключването на програмата

1/3 от тях биват назначени на работа

В миналогодишното издание на стажантската програма участие взеха 96 студенти от български и чуждестранни университети като СУ "Св. Климент Охридски", Техническия университет (ТУ) в София, Американския университет в Благоевград, университета в Портсмут, университета по приложни науки в Утрехт.

По време на обучението им "Мтел" организира различни дейности - тренинги, доброволчески тиймбилдинг, онлайн обучения, - чрез които младежите успяха да се опознаят и да изградят по-приятна и ползотворна работна среда. През това време те работиха и по реални казуси, като резултатите от труда им бяха представени в края на стажантския период.

Стажантската програма е част от политиката на "Мтел" да подпомага професионалното развитие на младите надежди, като компанията се старае да ги подкрепя и чрез партньорства с множество от най-големите български университети, както и с

участие в редица кариерни форуми

Преди броени дни например "Мтел" награди най-големите отличници от бакалавърската и магистърската програма към факултета по "Телекомуникации" в ТУ - София. 

Сред студентите, които получиха технологични подаръци, тази година има и участници от 10-ото издание на стажантската програма. За стаж в компанията кандидатстваха над 1500 души.

Подаръците на бакалаврите връчи от Георги Райков, началник отдел "Радио мрежа" в "Мтел", който им пожела успех и подчерта, че винаги са приветствали младите кадри в компанията