Кметът Нина Ставрева влезе в спор с предшественика си Цонко Цонев и заяви, че полагането на автографи върху знаменития автомобил, станал символ на Каварна рок фест, е увреждане на общинското имущество

"Каварна е била, е и ще бъде рок столицата на България. Тази година действително няма да има издание на Каварна рок фест и това се дължи на факта, че не успяхме да се свържем с промоутъри, които да организират този фестивал, а общината няма финансов ресурс, който да обезпечи провеждането на такова мероприятие", заяви пред Би Ти Ви кметът на морския град Нина Ставрева.

В сутрешния блок тя коментира и защо общината реши да обяви за продан знаменития автомобил, върху чиято тапицерия оставиха автографите си редица световни рокзвезди.

Този автомобил е общинска собственост, не го продавам аз, а общинският съвет, поясни Ставрева. По думите ѝ полагането на подписи върху него може да се разглежда като увреждане на общинско имущество.

Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рокимена, които са били гости на България, коментира още тя.

В отговор на думите й предшественикът й на поста Цонко Цонев каза: "Вече се чувствам като един същински Лорд Волдемор, който унищожава общинско имущество."

Бившият кмет на Каварна обясни, че автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица.

Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени, добави той.

Ставрева винаги е казвала, че е голяма рокаджийка, припомни още Цонев, по прозвище Кметъла, и я предизвика да назове вокалистите на Iron Maiden и руската група "Любе".

Опонентката му призна, че не знае имената им, но слуша всякакъв вид музика и не смята, че трябва да налага вкуса си върху жителите на община Каварна.

Според нея това, че няма да има Каварна рок фест, не означава жителите и гостите на града да останат без музика.

Традиционно рок ще звучи в града още на 30 юни в нощта срещу 1 юли за посрещането на Джулай морнинг на Камен бряг. По същото време обаче в Пловдив се провежда първото издание на новия рокфестивал Hills of Rock.

Виж още: Рокът от Каварна се мести в Пловдив

Източник: Би Ти Ви