Медицински комплекс "Д-р Щерев" с ново, уютно, разширено и реновирано родилно отделение

През деветте месеца на трепетно очакване на най-голямата радост много от тревогите на бъдещите родители са за момента, когато настъпи раждането. Дали ще се държат добре лекарите? Много ли ще е страшно? Какви ще са условията на родилното отделение? Кой ще се погрижи за бебето веднага след раждането?

Всички тези въпроси не са никак маловажни за бъдещата майка и са свързани с нейното спокойствие и спокойствието на бебето. Това чувство на тревога се намалява веднага щом родилката бъде посрещната с усмивка и в уютна атмосфера.

С цел да създаде максимално удобство, наред с професионалните грижи на специалистите, Медицински комплекс "Д-р Щерев"

реновира и разшири своето родилно отделение

Сега отделението разполага с нови родилни зали, нова разширена реанимация за послеродово наблюдение, нови зали за неонатологични грижи, допълнително 10 стаи за следродилно възстановяване и изцяло обновена атмосфера.

Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и баня и е оборудвана с кабелна телевизия, климатик, хладилник, телефон и безжичен интернет достъп.

В специално обособената зала за изписване

спокойно каните приятели и роднини да споделят прекрасния момент. Залата е обзаведена с коктейлен кът и част, наподобяваща домашния уют, където да приемете поздравленията на най-близките ви, без да бързате.

Бъдещите майки, избрали Медицински комплекс "Д-р Щерев" за място, където да се случи магията на раждането, остават очаровани от професионалните грижи на специалистите и атмосферата, напомняща по-скоро уюта на дома, отколкото типично медицинско заведение. Този уют е свързан

не само с обзавеждането, но и с грижите

на целия персонал и специалистите от комплекса, които знаят, че когато бъдещата майка е спокойна и се чувства като у дома си, се подпомага целият процес на раждане и пълноценното съпреживяване на първите дни на майката и новороденото. 

Когато настъпи самото раждане, не е нужно да губите време в приготвянето на багаж за болницата и да се притеснявате дали не сте забравили нещо. В Медицински комплекс "Д-р Щерев"

може да дойдете само с личната си карта -

всичко друго необходимо, като допълнителни аксесоари и козметични принадлежности за бъдещата майка и бебето, е осигурено от комплекса.

Наред с всички удобства, на разположение са и няколко специализирани ВИП стаи, където е подсигурена възможността за престой и на двамата партньори. Обикновено престоят в родилното отделение трае между три и пет приятни и уютни дни, като майките се преглеждат всекидневно от акушер-гинеколог, а бебетата - от неонатолог.

Медицински комплекс "Д-р Щерев" насърчава контакта майка-бебе

(skin-to-skin), затова когато мъничето се появи на бял свят - и състоянието му позволява, - то се поставяме на гърдите на майката. Този първи контакт е от изключително значение да започне процесът на лактация.

За да е още по-спокойна майката дали прави всичко за своето бебче както трябва, квалифицираните акушерки в родилното отделение помагат индивидуално на всяка родилка да свикне с първите грижи. Комплексът разполага с подсигурена зала за кърмене със специално оборудван стол за кърмачки.

За всички родилки е подсигурена и физиотерапевтична грижа, която представлява специална рехабилитационна

програма за възстановяване в първите дни след раждането

И защото всяка бъдеща майка вярва не само на думи, но и на очите си, Медицински комплекс "Д-р Щерев" организира всеки месец Дни на отворените врати, когато може да разгледате родилното отделение отвътре и да зададете своите въпроси.