По думите на служебния министър на икономиката промяната в борда на директорите няма нищо общо с гневното писмо на собственика на "Уолтопия"

Цялото ръководство на държавната компания "София тех парк" е сменено, съобщи министърът на икономиката Теодор Седларски пред журналисти по време на иновативен форум в технологичния парк, съобщава Mediapool. 

Това е станала на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на една от най-проспериращите български компания "Уолтопия" Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни Седларски.

По думите му смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано предварително. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима. Това е 11-ата смяна на борда на парка от основаването му преди 5 г.

Кои са новите ръководители на технологичния парк, Седларски отказа да съобщи и препоръча на журналистите да следят вписването на промяната в Търговския регистър. Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка, каза министърът на икономиката.

Влизат млади и амбициозни хора, които могат да управляват такива проекти и да вземат решения, каза Седларски.

Той аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но не конкретизира.

Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда. Той коментира, че не се чувства жертва на взетото решение. За шестте месеца на управление съм поставил основата за развитието на технопарка, заяви Симеонов.

"Пак ще повторя, несериозно е да се говори, че сме се бавили предвид, че са подписани договори с хоризонт 20 години напред. Наука не се прави от днес от утре", каза отстраненият шеф.

"София тех парк" влезе в новините в петък, когато собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев написа гневно отворено писмо към управата на парка, в което заявява, че идеята за парка към момента е провал. Впоследствие започна размяна на реплики между него и досегашното ръководство на "София тех парк" за правомощия, успешност на проекта и ролята на държавата в бизнеса.

Източник: Mediapool