Актуализирана версия на легендарния автомобил излиза през март 2016, а най-евтиният от обновените модели е почти 90 хил. долара

Моделът на "Порше" 911 се приема за един от най-добрите спортни модели на всички времена. Близо половин век след премиерата му германският производител планира обновяване на най-продавания си модел.

Интересен е фактът, че когато е представен за първи път през 1963 г., той носи името Porsche 901. След претенции от страна на "Пежо" обаче, серията е променена на 911. Последното по-сериозно обновяване на модела е направено през 1998 г., припомня Profit.bg.

Фотогалерия: Фердинанд Порше, ретроспективно

От компанията обаче планират да представят обновената версия 911 съвсем скоро - на автосалона във Франкфурт следващата седмица (IAA.de, 19-27 септември). Тя ще бъде достъпна през март, като цената започва от 89 400 долара за модела Carrera и 103 400 долара за Carrera S.

Най-голямата новост е при двигателя. Базов модел Carrera се отличава с 3-литров, би-турбо шестцилиндров двигател с мощност 365 к.с. - с 20 конски сили повече в сравнение с предходния 3,4-цилиндров двигател на модела. Ускорението от 0 до 100 км/ч. се извършва за 4,2 секунди.

Моделът Carrera S е със същия, но модифициран двигател, подсигуряващ мощност 414 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3,9 секунди.

По отношение на дизайна промените са толкова малки, че дори на експертите им е трудно да ги забележат. Може би най-очевидното са новите предни и задни спойлери на модела, а също така четириточковите предни LED фарове.

Виж още: Истината за поршетата и гърците

Въведен е и нов бутон "спортен режим", който позволява 20-секундно максимално ускорение при оптимална предавка и настройване на двигателя.

Друга новост е адаптивният "автопилот", който позволява автоматично намаляване на скоростта при движение надолу, за да не се превиши границата на предварително зададената скорост.

Сред новите опции за добавяне към модела е екзотичната система за повдигане на предницата при стръмни баири, която може да повдигне до 4 см за пет секунци. В интериора е включена нова информационна система, като автомобилът ще разполага с безжичен интернет и операционната система на "Епъл" Apple CarPlay.

Източник: Profit.bg / снимки: Porsche Media