Вълшебен мехлем, които лекува синузит, отит, женски болести, рани

Пригответе този чуден и лесен мехлем, който ще направи зимните месеци по приятни, а през лятото и есента ще се погрижи за рани и ухапвания от насекоми, пише Bolime.net.

Начин на приготвяне:

Три твърдо сварени жълтъка от  домашни яйца се претърква през цедка.

В подходящ съд (около 2-3 литра), се загрява добре 400 мл (2 чаши) сурово, необработено слънчогледово масло.

В топлото масло, което трябва да е почти завряло, се слага пчелен восък, колкото две кибритени кутии. Разбърква се непрекъснато, докато се разтопи пчелния восък.

След това се прибавят жълтъците, като продължавате да разбърквате. Когато стане равна, еднородна маса, махате от огъня и оставяте някъде да изстине. Прецеждате през тензух. Слагате в подходящ стъклен съд и прибирате мехлема в хладилника. Може и на друго хладно, тъмно място да се съхранява.

Какво лекува този чуден мехлем?

Синузит. Разтопете една супена лъжица и капнете по няколко капки в двете ноздри. Повторете процедурата след час. Правете това два пъти на ден. Мехлемът ще попадне в максиларните синуси и ще издърпа гнойта с огромна сила!

Гноен отит. Отново разтопете и направете тампон от памук, който да натопите в мехлема. Може спокойно да преспите с този тампон.

При абцес в гърлото намажете и сложете на врата памучен шал, а отгоре завийте с вълнен шал. При смяна на този компрес на всеки час, до вечерта абцеса ще е спукан.

Гинекология: миома, кисти на яйчниците, възпаления, мастит. Поставете във влагалището тампон с мехлема, сменяйте сутрин и вечер. След една седмица ще се почувствате много по-добре. Мажете гърдите вечер с този мехлем и ще усетите облекчение само след месец.

Този мехлем е идеално средство за рани, при екзема и ухапване от насекоми. Просто намажете и оставете да действа.

Виж още: Домашен универсален мехлем