Материалът на Би Ти Ви за имотното му състояние бил "изключително неточен, неверен и в известна степен провокативен"

Това, което се случва, с мен и общината, е един зловещ сценарий, чието начало беше поставено на 12 януари тази година.

"Един зловещ сценарий"

В последствие всички постановки бяха да се внушават неприемливи и незаконни действия на Татяна Стоянова, на мен и моя екип. Правят го в национален ефир хора с властови позиции. При внимателен прочит на всичко, което се случи сега, е видно, че говорим за зловещ сценарий. Аз лично започвам да се плаша докъде биха стигнали хората, които стоят зад него, заяви Тодор Попов.

Попов определи материала на Би Ти Ви за неговото имотно състояние и несъответствията между данъчна декларация и действителен стандарт като изключително неточен, неверен и в известна степен провокативен. Той коментира, че на територията на неговия имот има терени и постройки, които не са негова собственост.

Imotat-na-kmeta-na-pazardzhik-todor-popov-v-s-patalenitsa

Относно мнението на експерта, оценил на пръв поглед стойността на имотите на поне милион и половина лв., Попов го определи като "фантастика", като според него това би било съотносимо с имоти в Париж или София, но не и Паталеница.

Кметът на Пазарджик заяви още официално, че нито той, нито член от семейството му имат лични автомобили. Ползваният от него джип BMV бил даден на община Пазарджик от частна фирма за временно ползване. Това се наложило тъй като в качеството на председател на националното сдружение на общините в България, му се налага много да пътува.

Тодор Попов изрази категорично несъгласие с факта, че е вече обект в разследване не е само той, но и съпругата, и децата му. Това според него е неприемливо и недопустимо.

Кампания и за следващ мандат

"Никой и нищо няма да ме спре, докато имам подкрепата на хората да развивам нашия хубав град. Нека всички мой съграждани си дадат отговор искат ли да живеят в града, както той изглеждаше преди 8 години или в град като сегашния, и както ще изглежда той в бъдеще", заяви Попов.

Той допълни, че оказа и ще оказва пълно съдействие на органите на НАП и прокуратурата, които го проверяват, за да се случи тази проверка възможно най-бързо и да не повлияе на предстоящите местни избори, в които той ще участва като кандидат за кмет на Пазарджик, за трети мандат.

Веднага след края на изявлението си Тодор Попов напусна залата за пресконференции в Пазарджик и категорично отказа да отговаря на каквито и да е било въпроси.

Източник: "24 часа"