Предложенията на онлайн магазина за играчки Kidaland

"Деца играят вън", "Рицар без броня", "Войната на таралежите", "Точка първа", "Горе на черешата" - сещаме се за тези образци на българското детско кино с носталгия, както си спомняме и игрите на народна топка и ластик по кварталните улици.

Днес времето на хлапетата е погълнато от новите технологии и те прекарват пред таблетите, компютрите и телевизорите повече време, отколкото би ни се искало.

Топлото време и наближаващата ваканция обаче ни напомнят да ги подготвим (тях, но и себе си) за игрите навън. За съжаление улиците са пълни с автомобили, а и са все още твърде прашни и мръсни, тъй като все още не сме изчистили България за един ден.

10-те идеи за игри на открито, които ни дават от онлайн магазина за играчки Kidaland.com, могат да превърнат в детска площадка дори собствения ни дом и двор.

Те ще разнообразят разходките ни в парка, пикника извън града и дните, когато "командироваме" децата на село, при баба и дядо. Освен това на тях можем да разчитаме, че ще отклонят вниманието на малчуганите далеч от екраните.

Ето предложенията на Kidaland.com, които спестяват и от времето за пазаруване:

Детски ролери (с каска)

Намери в Kidaland за 45 лв.: Kidaland.com/rollerblade

Ролковите кънки са един от най-забавните спортове на открито и набират все по-голяма популярност сред децата. Сред предимствата им за здравето на подрастващите се изброяват трайното ускоряване на метаболизма, развитието на белите дробове и намалния риск от сърдечносъдови заболявания, развитието на различни мускулни групи, а също така баланса и координацията, както и превенцията на наднорменото тегло в по-късна възраст.

Детски скейтборд

Намери в Kidaland за 27 лв.: Kidaland.com/skateboard

Бадминтон

Намери в Kidaland за 9,90 лв.: Kidaland.com/badminton

Предимство на бадминтона (популярен у нас и под името "федербал") e, че може да се играе индивидуално или по двойки, а още по-забавно е да се организират турнири между групи.

Подходящ е за всички местности на открито. Може да се използва от цялото семейство. Лек и удобен за пренасяне.

Въже за скачане

Намери в Kidaland за 3,10 лв.: Kidaland.com/jumpingrope

Скачането на въже, освен любима детска игра, е едно от най-ефективните кардиоупражнения. Продължителното скачане усилва дейността на централната и периферната нервна система и благоприятства развитието на равновесието и концентрацията.

Освен това скачането на въже развива всички мускулни групи на краката, ръцете и торса. А и дава възможност да се присъедините към детската игра, стига коленете и глезените ви да издържат на подскоците.

Колело или тротинетка

Намери в Kidaland за 54,90 или за 30 лв.: Kidaland.com/bike или Kidaland.com/tricycle

Карането на колело е едно от най-ефективните аеробни занимания. Укрепва мускулите на краката, развива баланса и координацията. Хормоните, които се отделят по време на колоездене, както и останалите биохимични реакции, протичащи в организма, укрепват имунната и нервната системи.

Не на последно място по важност е фактът, че като най-екологичното превозно средство велосипедът развива навиците на децата за опазване на околната среда. За най-малките могат да бъдат намерени вариации: скутери или тротинетки, колела без педали, велосипеди с две и три колела.

"100 игри за деца на път"

Намери в Kidaland за 10,90 лв.: Kidaland.com/activitycards

С активните карти "100 игри за деца на път" децата рисуват, търсят разликите, откриват скрити предмети, играят и учат. Задачите развиват логиката, концентрацията и въображението на малките умници. Предназначени са за деца над 3 години.

Въжена стълба

Намери в Kidaland за 18,90 лв.: Kidaland.com/ropeladder

За малчугани с приключенски дух e подходяща въжената стълба. Тя развива координацията и издръжливостта. Вашето дете ще се весели с часове заедно със своите приятели.

Люлка

Намери в Kidaland за 23,10 лв.: Kidaland.com/swing

Люлката е едно от най-практичните занимания за открито за деца от всички възрасти. Монтирана на двора или в парка, люлката създава незабравими моменти на удоволствие и усмивки за всички малчугани.

Палатка

Намери в Kidaland за 34,90 лв.: Kidaland.com/tent

Палатката е изключително удобна и практична за игра. Можете да я използвате у дома, в градината или на плажа. Децата могат с часове да се забавляват или просто да си почиват в нея.

Катерушка за двора или градината

Намери в Kidaland за 680,70 лв.: Kidaland.com/playground

Комплексните катерушки, които обикновено обединяват няколко платформи, стълба, пързалка и тунел, са много добро решение за игри в двора. Предназначени са за едновременно няколко деца. Подобряват социалните умения, развиват равновесието и двигателната активност.

Източник: Kidaland.com