Палат или селска къща притежава кметът на Пазарджик Тодор Попов, който вече два мандата е кмет на града, показа репортаж на Би Ти Ви

Според разследването на телевизията Попов притежава имот и кола за над 100 000 лв. в пазарджишкото село Паталеница. В него има няколко спални, басейн, джакузи, фитнес и рекичка с алеи и пейки. 

Освен заплатата си от 2000 лв. кметът не декларирал други доходи

От думите на Тодор Попов обаче става ясно друго. "Факт е и аз не го крия, че имам селска къща в Паталеница. Там съм си направил оранжерия да си садя краставици. Тя струва 2000 лева", категоричен е градоначалникът. 

Къщата е еднофамилна, долу има хол и кухня, горе 3 спални, това е, категоричен е той. За фитнеса Попов обясни, че е "лека конструкция, с едни помещения за гости", а за автомобила - джип, че е служебен. 

Оградата струва 86 000 лв, целият имот е около 300 000 лв

по думите на пазарджишкия кмет. Инженери обаче обясняват, че са нужни поне милион и половина за подобна инвестиция. 

Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които е декларирал и имотите, които притежава, отбелязва и Румен Петков от общинския съвет в Пазарджик. 

Според експерти само оградата на имота на Тодор Попов е 150 000 лв.

Припомняме, на 12 януари вечерта шефът на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си. Тя също живееше много богато. Една от основните версии за убийството беше неизпълнен ангажимент.

Източник: Би Ти Ви, Novini.bg