Според австралийския модел етикетът "плюс" може и да изглежда насърчителен за някои, но си остава етикет и е време модната индустрия най-сетне да го остави

Красотата живее във всички форми и размери.

Изглежда само модната индустрия се прави, че не знае тази проста истина и открива топлата вода с всяко ново момиче, което не пасва на обичайния стереотип.

Редица държави се опитват да въвеждат мерки срещу нездравословните стандарти за красота в модната индустрия и въпреки това моделите с размери, по-близки до мерките на нормалните жени, все още са бели лястовици и с всяка следваща започват дебати за размера "плюс".

Виж още: Най-красивата жена по бански в "Спортс илюстрейтид"

Уместно ли е да използваме "плюс" етикета или е време модата най-сетне да разшири критериите си за привлекателно и да приеме момичетата с мерки, различни от формулата "90-60-90", за нещо нормално?

 az sam model tochka

Модната индустрия май има закостенели разбирания за това кое е красиво и привлекателно, след като всяко момиче, което не прилича на скелет, привлича внимание

И докато дебатите за "плюс размера" вече додеяха на публиката, красотата никога няма да омръзне, а тя както казахме живее във всички размери. Доказва го 23-годишната австралийка от италиански произход Стефания Ферарио.

В интервю за сп. Fuse Ферарио се определя като "трилингвистична и бисексуална". Кариерата й е необикновена, не само защото се бори за премахването на етикета "плюс размер".

През 2012-а тя обръсва косата си и става лице на кампанията Bold Is Beautiful, която събира пари за борба с рака, алопецията и трихотиломанията (обсесивно-компулсивно разстройство, свързано с опадване на косата).

 razbrah che tryabva da promenya misleneto a ne tyaloto si

Оттогава Ферарио е с къса коса, за да подчертае очевидното - късата подстрижка може да е също толкова привлекателна и секси, колкото дългите, буйни коси

Ферарио често позира в реклами за бельо и е лице на марката на Дита фон Тийз за Австралия. Видно се чувства добре в тялото си и смята, че етикетът "плюс", който някои намират за насърчителен, просто трябва да бъде премахнат - защото насърчителен или не - си остава етикет.

Stefaniya ferario vav fotosesiya

"Тялото ми се променя и не мога да променя това. Мога да променя мисленето си"

Както повечето си колежки, и тя е страдала от хранителни разстройства. "Преминах през период, в който бях извън нормите... Когато бях на 16, тежах с почти 20 кг по-малко, отколкото съм сега - и въпреки това винаги ми казваха, че не е достатъчно, че трябва да отслабна още."

Виж още: Уини Харлоу, топмоделът с витилиго

"Бях убедена, че на този свят съществува само един тип красота и тя е в изключително слабото, добре загоряло тяло. Бях обсебена от желание да имам такова тяло и всяка промяна в теглото, особено нагоре, ме изваждаше от равновесие. После проумях: моето тяло се променя и не мога да променя това, така че започнах да променям мисленето си", казва Стефания.

Nazdrave za krasotata

Не е нужно да имаш буйни коси и слаба фигура със слънчев загар, за да си красива - очевидно е, нали?

Източник: "Мейл онлайн", Stefania.me, "Брайт сайт"