Третите годишни награди на сп. Business Lady бяха връчени на церемония в "Кемпински хотел Зографски" в 23 категории от обществения живот, бизнеса и културата. Организаторите обявиха и следващата си инициатива - наградите за благотворителност "Златно сърце

Като най-добрия политик от нежния пол беше отличена зам.-председателката на Народното събрание Мая Манолова. Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева спечели наградата в категорията "Държавна администрация".

Призът в сферата "Банково дело" бе връчен на председателката на УС на Банка ДСК, нейния главен изпълнителен директор Виолина Маринова. Наградата в категорията "Предприемачество и мениджмънт" бе присъдена на Мариана Печеян, управител на "ВСК Кентавър груп", която оглавява и Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България.

Председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева получи отличие за активната си работа в област "Социална и обществена дейност". Бившата социална министърка Христина Христова, председател на Института за семейна политика, е лауреат в категорията "Семейна и социална политика".

В сектора "Спортен мениджмънт" призът бе присъден на председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, която бе рожденичка на тази дата. От нейно име наградата получи нейната заместничка в БОК Йорданка Благоева.

В раздела "Образование" бе отличена Елена Немцова, президент на училище ЕСПА. Миглена Узунова-Цекова, директор "Човешки ресурси" в "Мобилтел", е носителката на приза в областта "Човешки ресурси".

Наградата в сектор "Фармация" бе връчена на Илиана Паунова, генерален мениджър на GlaxoSmithKline в България. "Естетична медицина" е сферата, в която е отличена д-р Мадлен Кокева, основател и управител на дерматологичен център Magic Line. Управителката на МЦ "Афродита" Вили Пападопулу за втора поредна година е номер 1 в категорията "Най-добра тъканна банка на годината".

В сферата "Корпоративен пиар" бе отличена дейността на Мария Дойчинова, директор "Пиар и комуникации" на "ЧЕЗ България". Добромира Манасиева, директор "Човешки ресурси" на "Виваком", е носителка на приза в категорията "Бизнес трансформации".

Управляващият директор на "Метрореклама" Зарина Генчева заслужи наградата в сектор "Реклама". Нели Тончева, член на Управителния съвет на "Алкомет" АД, стана лауреат в категорията "Индустриален мениджмънт".

За "Строителство и интериорен дизайн" бе отличена Снежана Ковачева, собственик и генерален мениджър на фирма "Жакот". Гергана Данова е носителката на приза "Най-добър радио мениджър". В категорията "Моден бизнес" отличието получи собственичката на моден бутик Rose Fashion Катя Роуз.

Благодарствена награда имаше и за издателя на сп. Business Lady, изпълнителния директор на "Бизнес лейди" ЕООД Даниел Димитров. Тя му бе връчена от Гергана Данова за съпричастност, медийна подкрепа и ангажираност към кампанията "Повече българчета за България" на радио "Витоша" и BSS Media Group.

"За мен е огромна чест да получа тази награда - сподели Даниел Димитров. - Бих искал да благодаря на всички гости и приятели тази вечер. Както и на наградените дами, чиито хъс, амбиция, неуморност и креативност провокираха това събитие."

Партньорите на сп. Business Lady в тазгодишната церемония също излъчиха свои членове, които наградиха за тяхната социална ангажираност и благотворителна дейност. Управителката на фондация "Св. Иван Рилски" Мария Кръстева, която е и член на Business Lady Club, бе наградена за своята активна организационно-благотворителна дейност.

Проф. Емилия Коларова, президент на "Зонта клуб" - София, бе отличена за най-голям принос на зонтианка за подобряване статуса на жените. Собственичката на сладкарници "Неделя" Радослава Минчева, член на "Лайънс клуб София-Витоша", получи приза в категорията за бизнес благодетел. Наградата за клубен член с най-съвременни производствени технологии  отиде при Венцислав Бичаков, собственик на "Алианс принт" и член на "Виза клуб".

Организаторите на проявата обявиха следващата си инициатива - наградите за благотворителност "Златно сърце", които ще бъдат раздадени през април. Целта им е да възнаградят морално усилията на онези компании и отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза, за да може да послужат като пример на всички онези, които са останали встрани от подобни социални ангажименти.

Награда "Златно сърце" може да получи всяка българска или международна компания или отделна личност, социално ангажирана на територията на България, обясняват от сп. Business Lady. Изданието ще бъде съорганизатор и на уникален за всяка европейска столица проект - "Гала вечер на балните танци", който ще се състои тази година в София.

Водещи на годишните награди на сп. Business Lady бяха известната журналистка и пиар Патриция Кирилова и Иван Иванов, съпродуцент на артистичния мъжки формат Ivolution.

Вечерта предложи на гостите още приятни изненади. Чрез томбола организаторите раздадоха награди, осигурени от "Хил клиник", Revive snails extract, Патриция Кирилова, World Class Health Academy Spa & Fitness, "Гранд хотел Банско", център за красота Antoanette.