На тази възраст хората са по-самоуверени, не се интересуват от чуждото мнение и се занимават основно с неща, които са им приятни

Щастието идва на 52 години. Това показаха данните от проучване, проведено във Великобритания, информира вестник "Дейли експрес". Проучването е проведено сред 1000 души в социалната мрежа Silversurfers.com.

Виж още: Списък с най-прекрасните неща в живота

Над 50% от участниците посочват, че след като са навършили 50 години, се чувстват по-доволни от живота и са убедени, че могат да се справят с всяка ситуация.

Според проучването любовта също играе важна роля в това хората на тази възраст да се чувстват щастливи. Една трета от тях са категорични, че ценят партньора си повече от всичко.

Пик на щастието

Като пик на щастието се посочва 52-годишна възраст. На тази възраст хората са по-самоуверени, не се интересуват от чуждото мнение и се занимават основно с неща, които са им приятни. На тази възраст хората се радват и на всеобщо уважение и имат повече свободно време.

Проучването показва още, че една четвърт от хората се чувстват средно с 14 години по-млади.

Съжалява за...

В същото време анкетата посочва и кои са най-големите съжаления на хората над 50-годишна възраст. Една четвърт от анкетираните посочват, че най-много съжаляват, че не са опознали достатъчно света.

Една пета от участниците в проучването казват, че съжаляват, че са сключили брак с погрешен човек, а една шеста – че са избрали погрешна професия.

Виж още: Най-щастливите хора в света живеят в...

Въпреки че около 30% от анкетираните казват, че нямат никакви спестявания, това не намалява оптимизма им – те планират пътешествия на по-късен етап.

Една трета от тези, които имат спестявания, също са готови да ги похарчат за пътешествия, а само една пета предпочитат да ги запазят за времето, в което са пенсионери.

Виж още: Щастието се отразява на заплатата