Препоръчва се като основа за другите терапии при дълбоки бръчки или други несъвършенства

Радиочестотният лифтинг у нас става все по-популярна процедура. При него кожата се лифтира с ток чрез използването на различни видове радиочестота. Тази, с която работи клиника "Дерма елит", е медицинска и  достига допустимата мощност, без да уврежда организма.

Затова ефектът е много демонстративен. За отличен ефект са необходими четири процедури, които се правят през седмица. Могат да се обработват всички зони на лицето - чело, горен, долен клепач, около устата, средна част на лицето, брадата, шията. За разлика от другия вид лифтинг, с радиочестотния се очаква само стягане на кожата - резултат от тази топлина, която свива елрастичните влакна.

Виж още: Красиви и слаби за бала с терапии по мярка

За разлика от плазмения лифтинг, тук е налице термично активиране на еластичните влакна и дразнене на фибробластите, които вече произвеждат собствени еластични колагенни влакна.

Най-добрият ефект се вижда около два месеца след последната процедура, като е добре да се направят четири поредни процедури веднъж седмично, а после чак на шестия месец - една поддържаща. При много амортизирана кожа това може да стане още на третия месец, но по-добрият вариант е да не разчитаме само на радиочестотния лифтинг, а да се приложи комплексна терапия.

Ако кожата е много набраздена, впоследствие може да се имплантира хиалуронова киселина, да се направи пилинг на повърхностния слой...

При дълбоки бръчки или други несъвършенства могат да се правят и други терапии, но е хубаво да се започне с радиочестотен лифтинг и след това да се поставят ботокс, филър и т.н. - защото радиочестотата по-бързо изчерпва хиалуроновата киселина - повишената топлина я разгражда.

На ботокса и мезоконците тя влияе по същия начин. Тази активация на дермата води до разграждането на вече поставени продукти. Но ако например конците са поставени в една зона, раздиочестотата може да се направи в друга зона.

Ако човек е решил да си прави конкретни процедури - например паднал му е клепачът или му е увиснала брадичката, или не си харесва контура на лицето, - е хубаво да се консултира с лекар за вида на терапиите. Защото специалистът знае коя процедура изключва другата и коя е най-подходяща. Много често има разминаване между това, което хората не харесват у себе си, и онова, което наистина е нужно да се направи своевременно.

Радиочестотата няма странични ефекти и може да се предозира само ако се прави всеки ден. Не бива да се обработват повече от шест зони на една процедура. Все пак това е ток, който - малко или много, - минава през организма.

Всички процедури, които водят до лифтинг, са насочени към средния слой на кожата - дермата, и активация на фибробластите, произвеждащи еластични и колагенни влакна. Лазерният лифтинг пак е с лазерни импулси. Фотоподмладяването също води до лифтинг ефект.

Споменатите мезоконци също целят повдигане. Мнозина погрешно си мислят, че този конец като е имплантиран в кожата, стои и я повдига, а те започват да се разкъсват и да се разграждат след втората седмица . Тяхната идея също е да активират тези фибробласти и да произвеждат еластин и колаген.

Дълготрайността на ефекта зависи от състоянието на кожата, но средно е достатъчно терапията да се прилага веднъж в годината на проблемните зони.

По принцип радиочестотният лифтинг се прави до 55-, дори 58-годишна възраст. След това вече трябва да се включат други методи. Човек трябва да инвестира в себе си, но и да води природосъобразен начин на живот още когато е в по-младите си години. Защото когато кожата, лицето и костната подложка са деформирани, вече е много късно да се започне терапия.  

Източник: клиника "Дерма Елит"