Дребни трикове, с които да се борим срещу вредните влияния на уседналия живот

Уседналият живот и работата в офис среда неминуемо водят до отслабване на защитните сили на организма. Подложени сме на опасност от астигматизъм и гръбначни изкривявания. Липсата на движение води до затлъстяване и проблеми с кръвното. Вредните бургери, които ядем в обедната почивка повишават нивото на вреден холестерол в организма ни и т.н. Ежедневието ни вреди, но сме до такава степен свикнали с него, че драматичните промени просто не са опция.

Ето няколко дребни и прости промени, които биха направили живота ни 1 идея по-здравословен или поне една 1 по-малко вреден.

1. Образовайте се по темата за здравословното хранене
Самата идея за здравословно хранене понякога е дразнеща. Всичките тези зелени неща, които съставляват почти цялото меню... или поне така си мислим. С малко повече информация по темата можем да си изградим представа за това от какво има нужда организмът ни и в кои храни да го намираме. Един от ключовете към здравословния начин на живот е именно балансираното хранене.

2. Пийте повече вода.
Течностите са изключително важни и ни помагат да се държим в нормата.

3. Движете се повече 
Дали ще се малки упражнения за разкършване в почивките или фитнес след работа, движението е важно. Поне малкото натоварване на мускулите помага да запазим някаква форма, а самите мускули няма да атрофират. Най-малкото, което може да се прави, е веднъж дневно човек да замени асансьора със стълбите. А пък, честно казано, 20 минути физическа активност на ден, няма да ни убие.

4. Намерете нещо интересно за себе си, нещо, което ви влече.
Да вършиш нещо, което те привлича наистина носи удоволствие и щастие. Щастливият човек е здрав човек.

5. Нормализирайте режима си на сън.
Понякога човек не може да заспи вечер и се измъчва от безсъние. Понякога работата ни налага да имаме отвратителен режим на спане. По възможност обаче установете някакви определени часове, в които да спите. Така ще се чувствате по-отпочинали, защото самият ви организъм ще знае кога да спи и кога да работи.

Виж още: Д-р Тихомир Малчевски: Как да се грижим за кожата си в прехода между сезоните

6. За обяд в офиса си носете храна от вкъщи.
Добре приготвената и балансирана домашна храна е по-полезна, а често пъти и по-вкусна от всеки бургер или всяко парче пица.

7. Опитайте се да бъдете по-спокойниНервите не помагат на никого, но най-често се случва така, че ежедневно се сблъскваме с кретени, които играят степ по нервите ни. Опитайте да приемете, че те са някакви маловажни създания. Те ще си говорят, вие ще си вършите нещата по вашия начин и толкова. По-спокойно, светът няма да свърши, а ако свърши пък, толкова по-добре.

Виж още: Топ 10 на най-вредните храни в света

8. Усмихвайте се и се смейте повече
Усмивката, била тя и щастлива, дава на мозъка знак, че сме щастливи. Тогава самият организъм ни кара да се чувстваме 1 идея по-добре. А в крайна сметка това е важното.