Viber представи ново придружаващо приложение - Viber Wink, което позволява на потребителите да изпращат снимки или видеоклипове за ограничено време

Viber, едно от водещите приложения за чат съобщения с повече от 664 млн. уникални потребители от цял свят, представи тази седмица новото придружаващо приложение Viber Wink, което позволява на потребителите да изпращат снимки или видео клипове за ограничено време след като са били видени веднъж от получателя.

Как действа?

Приложението Viber Wink е безплатно за сваляне от магазина за приложения (app store), като позволява на потребителя да заснеме снимка или кратко видео с дължина до 10 секунди, а ако иска може да добави и кратък текст към снимката.

Wink дава и възможност за настройване на таймер, така че съобщението да бъде изтрито след определено време - 1, 3, 7 или 10 секунди, след като е видяно от получателя. (В случай че не е избрана опцията за времево ограничение, тогава съобщението ще бъде изпратено като обикновена снимка или видео.)

Видео и снимки могат да бъдат изпращани до всеки контакт във Viber. Съобщението, изпратено чрез Wink, се появява в стандартния прозорец за разговор и може да бъде видяно от получателя, дори и да няма инсталирано допълнителното приложение Viber Wink app. След като е видяно съобщението, то изчезва след предварително указаното време.

От 24 декември специално за българските потребители Viber представя и Wink стикер пакет, който може да бъде свален безплатно, за да направи чата още по-забавен.

"За нас е ясно, че потребителите на Viber имат нужда от повече контрол върху съобщенията, които изпращат - споделя Офир Ейал, директор продуктова стратегия в компанията. - Добър пример за това е изключително положителният начин, по който потребителите приеха най-новата функция на Viber, която ти дава възможност дистанционно да изтриеш съобщенията, които вече си изпратил. Wink е друг начин за ангажиране на потребителите, но по забавен начин. Надяваме се, че Wink всъщност ще окуражи потребителите да споделят повече, като им дава контрол върху снимките и видеоклиповете, които изпращат - и по-конкретно онези моменти, които не желаят да бъдат съхранени завинаги!".

Потребителите вече имат възможност да използват Wink безплатно на iPhone® и Android™. За да може да работи, Wink изисква версия 5.7 на Viber, която също е налична в магазина за приложения. Viber v5.7 е с подобрени функционалности на груповите чатове, включително и възможността да видиш дали твоите приятели са прочели твоето съобщение.

Източник: Viber