45 грама струват 230 евро

В южноамериканската държава Еквадор се продава най-скъпият тъмен шоколад в света, информира "Дейли мирър".

Лакомството носи името To’ak, което на древен еквадорски диалект означава "земя" и "дърво".

Скъпият шоколад не се пипа с ръце, а се яде с помощта на специална дървена щипка. Създателите на шоколада твърдят, че това е начинът, по който се усеща финият му аромат. 

Шоколадът съдържа 81% какаово масло, получено от много рядък сорт какаови зърна, които растат само по бреговете на Тихия океан в западната част на Еквадор. В средата на всяко блокче има по едно какаово зърно.

Джери Тот, съсобственик на компанията-производител, казва, че служителите му пристъпват към създаването на шоколада с такова внимание, както се правят елитни вина и уиски

Карл Швайцер, другият съсобственик на компанията, уточнява, че суровините се доставят само от 14 малки ферми. Това е най-скъпият чист тъмен шоколад в света, ако не броим шоколадите със злато или диаманти, които вдигат цената, пояснява той.