Актуалната носителка на "Оскар" Лупита Нионго оглави юбилейния списък на сп. "Пийпъл" с най-красивите личности в света тази година

Черната газела от Кения, която изгря с ролята на робиня, вече е лице на козметичния гигант "Ланком" и модната къща "Миу-Миу".

Фотогалерия: Младите звезди на Холивуд в най-новата колекция на "Миу-Миу"

След Бийонсе и Холи Бери тя е едва третата цветнокожа с титлата "Най-хубавата". Последната й поява по червения килим бе на кинонаградите на MTV, където носеше очила и пъстра рокля "Шанел".

Актрисата е сред имената, спрягани за нова екранизация по "Книга на джунглата". Проектът, който комбинира игрално кино с компютърна анимация, се движи от режисьора Джон Фавро, като за Лупита е предвидено да озвучи вълчицата, която осиновява Маугли. Идрис Елба ще е тигърът Шир Хан, а Скарлет Йохансон може да даде гласа си на питона Каа.

Освен в "12 години в робство", спечелил "Оскар" за филм на годината, Нионго участва в екшъна с Лиъм Нийсън "Директен полет", където играе стюардеса.

Ежегодният списък на сп. "Пийпъл" с 50-те най-красиви личности в света се съставя за 25-и път. Тази година в него намират място съпругата на Чанинг Тейтъм - актрисата Джена Дюън-Тейтъм, попзвездата Пинк, годеницата на Джони Деп Амбър Хърд, бившата приятелка на Джордж Клуни Стейси Киблър, Кери Уошингтън от сериала "Скандал".

Фотогалерия: Амбър Хърд - новата фатална жена до Джони Деп