Но не защото костенурките нинджа на него са грозни и страховити

Филмов плакат за "Костенурките нинджа", разпространен в социалните мрежи от "Парамаунт пикчърс Австралия", показва как четиримата герои скачат от горящ небостъргач - а премиерната дата, изписана отдолу, е 11 септември.

Допълнително съвпадение стана фактът, че действието се развива в града, който бе основна цел на терористичните нападения през 2001-ва - Ню Йорк. 

След като бе заклеймен като "нетактичен", плакатът бе свален от употреба и от киностудията поднесоха своите извинения. "Костенурките нинджа" (TMNT) е по кината у нас от 22 август на 3D, IMAX и 4DX.

Според сюжета на новия филм, продуциран от Майкъл Бей, злият Шрьодер (Уилям Фикнър) и предвожданите от него нинджи от клана Фут са затегнали желязната си хватка около всички в Ню Йорк - от полицията до политиците.

Бъдещето изглежда също толкова мрачно, докато четирима прокудени братя, излезли от градската канализация, не откриват съдбата си като Костенурките нинджа.

Леонардо, Микеланджело, Рафаело и Донатело трябва да се съюзят с безстрашната репортерка Април О'Нийл (Меган Фокс) и нейния оператор Върнан Фенуик (Уил Арнет), за да разгадаят коварните планове на Шрьодер и да спасят града.