Три средиземноморски плажа - в Италия, Испания и Гърция - намериха място в световния Топ 10 за 2014/2015 г. според потребителите на TripAdvisor

Заешкият плаж при Острова на зайците (Isola dei Conigli), край бреговете на Лампедуза в Сицилия, се нарежда най-високо от европейските плажове в ежегодната класация на TripAdvisor.com.

Един от най-чистите в света, той е и сред малкото места, където костенурки снасят яйцата си, припомня Profit.bg. Този плаж, до който се стига само по вода, се отличава с необикновено наситения тюркоазен цвят на морето наоколо и топлите води, където туристите могат да се къпят дори и през февруари.

Виж още: Най-хубавият плаж в света също е бразилски

Италианският представител в Топ 10 отстъпва само на първенеца Бая дo Санчо (Бразилия), който запазва миналогодишната си позиция, и Грейс бей, на карибските острови Търкс и Кайкос.

Тази година в десетката на най-добрите присъства и испански плаж - Плая де сес Илетес на един от Балеарските острови, "последния рай на Средиземно море" Форментера.

Той заема петото място, непосредствено след Парайзо, на кубинския остров Кайо Ларго. Следват плажове на Сейшелите (Ансе Лацио на о-в Праслин), във Филипините (Белия плаж на о-в Боракай), Пуерто Рико ("Фламенко" в Кулебра) и Австралия (Уайтхевън бийч на о-в Уитсънди).

На 10-а позиция е още един средиземноморски плаж - Елафониси, на едноименния гръцки остров, свързан чрез широка пясъчна ивица със западното крайбрежие на Крит. 

Източник: TripAdvisor, Profit.bg, Bulevard.bg