Освен топфутболисти и супермодели, латиноамериканската държава има и още едно предимство - плаж номер 1 в света според класацията на TripAdvisor.com за последните две години

Плажът, класиран на първо място в света, е при залива Санчо, до нос Дойс Ирманос. Намира се на атлантическия архипелаг Фернандо де Нороня, състоящ се от 21 острова и островчета с обща площ 26 кв. км, на 360 км от най-близкия град на континента, Натал.

Виж още: Супермоделите - другото голямо богатство на Бразилия

В началото на XVI в. тук са акостирали корабите на Америго Веспучи, припомня Hotnews.bg и допълва, че за кратко архипелагът е бил английска и френска колонии, а за най-дълъг период е бил холандско владение.

Най-лесният начин да стигнете дотам е със самолет от градовете Натал и Ресифе, които също приемат мачове от мондиала. Няма бразилец, който да не знае, че именно тук, на Фернандо де Нороня, е най-доброто място за подводно гмуркане. За жалост, само най-богатите хора от Сао Пауло и Рио де Жанейро могат да си позволят такава ваканция.

Климатът е идеален за туризъм почти през цялата година, като дори през дъждовния период (от април до август) валежите не плашат многобройните туристи, които искат да се насладят на девствената природа.

Около острова живеят морски звезди, сиви акули и, разбира се, костенурки. Ако станете сутрин рано, може да видите как хиляди делфини се струпват в залива Байа дас Голфиньос.

Виж още: 25 факта за Бразилия, които може и да не знаете

Друг интересен факт е, че всъщност само Иля де Фернандо де Нороня е населен, и то само с 3000 жители. Не се дават разрешителни за какъвто и да е вид строежи, защото целият архипелаг Фернандо де Нороня е защитена територия, включена в списъка на ЮНЕСКО с обекти на световното наследство.

Някои плажове са вътрешни за островите а други - външни, в зависимост от разположението. Освен най-красивия от всички, Praia do Sancho, в топ 3 са още плажовете на свинете Praia dos Porcos и Praia do Leao.

Морето около плажовете във Фернандо де Нороня е спокойно почти през цялата година, което е благоприятно за морски туризъм в района, заключава Hotnews.bg.

Виж още: Тъмната страна на световното по футбол

Източник: Bulevard.bg