Ако прекарвате уикенда на хотел, ето няколко музикални видеоклипа с хотелски интериор и/или тематика

Знаем, че когато стане дума за хит с думичката "хотел" в заглавието, първо ви идват наум класиката на "Ийгълс" Hotel California (1976) или "Хотел две звезди" на Руши, екранизиран от Валери Милев с участието на манекенката Таня Илиева (в цензуриран и нецензуриран вариант).

Актуализирайте списъка си, защото с Hotel Nacional в началото на годината Глория Естефан стана първата жена, попаднала направо на върха в латинокласацията на сп. "Билборд".

Парчето е от новия й албум Miss Little Havana и вече разполага с няколко клубни ремикса, качени в YouTube страницата й.

Това е нейният 15-и номер 1 в 25-годишната история на чарта - повече имат само Енрике Иглесиас и Луис Мигел.

Видеоклипът, заснет в Маями, пък напомня за култови филми като The Rocky Horror Picture Show и "Клетка за птици". Режисьор е Кени Ортега, направил документалния филм с последните кадри на Майкъл Джаксън This Is It (2009).

Когато обаче стане дума за музикално видео, заснето в хотелски интериор, номер 1 е Weapon Of Choice на Фатбой Слим.

Британският диджей очакваме отново у нас, този път на Елевейшън 2012 в София през юни.

Клипът, в който актьорът Кристофър Уокън (тогава на 58) танцува из пустеещото лоби на хотел в Лос Анджелис, спечели през 2001 г. шест видеонагради на MTV - за пробив, хореография, сценография, монтаж, операторска работа и режисурата на Спайк Джонзи - плюс "Грами".

Хотелски интериор (и камериерка) откриваме и в друго архивно видео - "Лунен сън" на Мария Илиева.

Миналата година певицата отбеляза едно десетилетие от своя първи сингъл с голям юбилеен концерт, който пък й донесе първата награда, присъдена от колеги - "Икар", връчвана от Съюза на артистите в България в новата категория за съвременна българска музика.

Клипът, който си припомняме сега, е дело на един от доайените в жанра у нас Жоро Марков.