От телекома се похвалиха и с нов главен технически директор

Tри изцяло нови микса от телеком услуги започва да предлага Мтел от днес. Предложенията съчетават най-добрите продукти на телекома – абонаментен план за разговори, телевизия и фиксиран интернет.

Миксовете са създадени за тези, които искат да оптимизират разходите си и да се възползват от висококачествени услуги според своите потребителски нужди. Новите оферти са част от празничните инициативи по случай 20-ия рожден ден на Мтел, както и в контекста на усилията на компанията да затвърди своята лидерска позиция на цялостен телеком доставчик.

Тройният микс от услуги включва мобилен план за разговори, домашен интернет и интерактивна телевизия на цена от 24,99 лева на месец. Мобилният план предлага 500 минути към всички мрежи в страната и 500 мегабайта мобилен интернет на максимална скорост на месец. Също както при Мтел трансфер и тук клиентите могат да прехвърлят неизговорените си минути и в следващия месец. С домашния интернет потребителите ще сърфират със скорост от 30 Mbps, а телевизията им дава достъп до 45 телевизионни програми и интерактивни функции като запис, ТВ архив, времево изместване и други.

Двойните миксове на Мтел се предлагат в две разновидности. Едната е съчетание от мобилен план за разговори и домашен интернет със скорост от 30 Mpbs с месечна такса от 14,99 лева. Другата разновидност на микса отново включва мобилен план, но този път в комбинация със сателитна телевизия с 40 канала, седем от които в HD формат, за 19,99 лева. Мобилните планове, включени в тези два микса, също предоставят 500 минути към всички мрежи в страната и 500 мегабайта мобилен интернет на максимална скорост на месец.

Всички предложения са валидни при подписване на двугодишен абонамент.

Новите три оферти са само част от предложенията, които Мтел подготви за своите клиенти по повод своята 20-та годишнина. Преди месец компанията представи плановете Мтел Безкрай, с които потребителите могат да говорят неограничено. За да бъде празникът още по-запомнящ се, компанията организира празнично турне със звездата Рафи, което започва на 11 юни и ще обиколи 20 града. Телекомът е подготвил промоции и множество награди за жителите и гостите на градовете, в които ще се състоят концертите.

Нов главен технически директор на Мтел

Междувременно от телекома обявиха, че Деян Кастелиц поема поста главен технически директор на Мтел от 1 юли тази година. Той ще наследи позицията от Хорст Пертъл, който ще продължи кариерата си в централата на Телеком Аустриа Груп (ТАГ) във Виена.

Деян Кастелиц идва в София от Любляна, където до момента заема позицията на главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор на ТАГ - Vip mobile и Si.mobil.

Той има над 12 години опит в телеком и IT индустрията. Започва професионалната си кариера в алтернативния телекомуникационен доставчик Amis Ltd., който предлага фиксирани услуги. Там в началото Кастелиц е системен администратор, като постепенно се издига до главен технически директор на компанията.

През 2009 г. се присъединява към IBM Словения като главен мениджър "Доставка на услуги" за Централна и Източна Европа. През януари 2012 г. Кастелиц се присъединява към Vip mobile на позицията главен технически директор и член на борда на директорите, а от 2015 г. става главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор в ТАГ.

Деян Кастелиц е завършил "Електрическо инженерство" и "Компютърни науки" в университета в Марибор, Словения, и има следдипломни квалификации в областта на технологиите и мениджмънта от INSEAD и от Харвардския университет в САЩ.

Източник: Bulevard.bg