Най-интересните факти за минерала, от чийто недостиг може да ви избави опаковка "Магне Б6"

Недостигът на магнезий е опасно състояние, открито още през 1971 година от д-р Едмънд Б. Финк от Университета в Западна Вирджиния. Според него това е най-често скрито заболяване и първоначалните му симптоми могат да останат незабелязани. Именно този минерал е в недостиг при доста пациенти - а не калцият, както се смяташе досега.

Според твърдения на учени магнезият е може би най-подценяваният минерал в храната на хората. Без достатъчно количество магнезий организмът бързо натрупва токсини и се състарява.

Първите признаци на недостига му са:

схващане на мускулите на краката и спазми на мускулите като цяло, болки в стъпалата, умора, слабост, хормонален дисбаланс, необичаен сърдечен ритъм, раздразнителност, нервност, безпокойство. Хроничният недостиг на минерала може да предизвика дългосрочни увреждания.

Класическият начин за лекуването на депресията е чрез антидепресанти. Напоследък обаче специалистите са на мнение, че съществува далеч по-щадяща алтернатива за лечението на песимистичното настроение и отсъствието на активност.

Най-новите изследвания сочат, че липсата на магнезий в организма на хората води до появата на депресивни състояния. Хората, които се оплакват от честа умора, безсъние, тревожност, които страдат от пристъпи на самоубийствени мисли, имат недостиг на магнезий в организма си.

Магнезият участва в над 300 реакции в организма

Той е от основно значение за хормона на щастието - серотонин, който от своя страна способства за доброто настроение, апетита и съня.

Увеличаването на количеството магнезий спомага за преборването на депресията. Освен това магнезият предотвратява появата на диабета и е от помощ на организма за правилното регулиране на метаболизма на захарта.

Минералът може да се набави чрез продукти като: ядки, бобови растения, спанак, броколи, банани, пшеница, плодове, кафяв ориз, какао - или чрез прием на Magne B6.

Магнезиевият дефицит много често остава недиагностициран и нелекуван

Често в ежедневието си изпитваме остра нужда от спокойствие и почивка. Хиляди са препятствията, които трябва да преодоляваме в ежедневието си. Усещането за тревожност ни кара да изпитваме чувство на невъзможност за справяне със ситуацията.

И ако непрестанно говорим за имуностимуланти, които да подкрепят организма ни, когато ни "залее" грипната епидемия, и тичаме до аптеката, за да ги закупим в големи количества, при стресови състояния се обръщаме и купуваме антидепресанти. А дали това ще доведе до търсения резултат - спокойствие и справяне с ежедневните ангажименти?

Често крием малките блистери с "розови" хапчета дълбоко в чантата, взимаме ги тайно и изпадаме в още по-голяма депресия, защото нерядко ставаме и зависими...

Още през Ренесанса магнезият е бил известен и използван от хората. Колкото по-дълбока е липсата на магнезий, толкова индивидът става по-чувствителен, нервен и притеснен. Той реагира прекалено силно на външните събития, а това е свързано с още по-голяма нужда от магнезий.

Приемът на големи количества кафе или енергийни напитки

води до неправилното и намалено усвояване на магнезия в организма и така се стига до омагьосан кръг, който може да ни докара изтощение и депресия. Защото само ако е в достатъчно количество в тялото ни, той ще позволи на калция да влезе в нервната система и да направи възможно протичането на сигналите от нервите към главния мозък.

Технологиите доведоха до сериозна обработка на храните, които консумираме. По този начин при избелването на брашното се губят 96% от магнезия, а при полирането на ориза - 83%. И ако сте решили да се подложите на поредната диета, за да махнете излишните 5-10 кг, е хубаво да се замислите дали те не са следствие на напрежението, което изпитвате във всекидневието.

"Просто отслабнах, без никакви диети" е израз, който сте чували със сигурност. Вероятно точно това трябва да ви наведе на мисълта, че организмът ни може сам да регулира процесите в себе си, но за да функционира правилно и пълноценно, трябва да се приемат достатъчно от всички необходими елементи.

Лекарите често подценяват този проблем

Изследване, публикувано в реномирано американско медицинско списание показва, че от 1054 наблюдавани хоспитализирани пациенти, от липса на магнезий са страдали 54%. В общия случай дали приемате достатъчно магнезий се определя от изследване на кръвния серум. Но много често той може да бъде нормален в серума, а да има вътреклетъчен дефицит. Именно това е значително по-съществено, защото основните функции на веществото са вътре в клетката.

Основната съставка на Magne B6 е и най-важният минерал за поддържане на електрическото равновесие и гладкото протичане на метаболизма. Стабилизира и мембраните, спомага за клетъчното дишане. Имунната реакция, нервните и мозъчните функции, кръвното налягане и

повече от 300 жизненоважни ензимни реакции в клетките разчитат на магнезия

Магнезият е важен елемент за много от функциите в организма. Неговата основна роля обаче е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната система. За да се избегнат умората и стресът, този минерал не трябва да липсва в организма. Колкото и обаче да се опитваме да се храним правилно и пълноценно, често този елемент не ни достига.

Много са причините за неговото намалено количество в хранителните продукти. И тъй като човешкият организъм е изключително сложна система и всичко в него има стройна логика,

магнезият не се усвоява пълноценно, ако има липса на витамин B6

Magne B6 доставя магнезий на организма в лесно усвоима форма, което е първото и най-важно условие магнезия да бъде набавен от организма. Магнезиевият лактат, който се съдържа в Magne B6, представлява една от най-разтворимите съединения на магнезия, за разлика от неразтворимите магнезиев оксид и магнезиев карбонат, чийто прием реално не осигурява доставка на магнезий заради невъзможността на организма да го усвои от неразтворимо съединение.

Витамин В6 увеличава стомашната абсорбция на магнезия. Освен това витамин В6 може да подобри някои състояния, близки до онези, които се третират с магнезий (стрес, пременструален синдром, умора...) Синергичният ефект на магнезий и витамин В6 осигурява оптималния ефект, необходим за осъществяване на биологичната функция на магнезия.

Magne B6 e лекарствен продукт без рецепта, преминал през редица клинични проучвания, които са доказали неговата безопасност и ефективност при:

- нервност, раздразнителност, които могат да са следствие от стрес,

- тревожност, проблеми със съня,
- предменструален синдром (ПМС), дисменорея (болезнена менструация) - тъй като 80% от жените в репродуктивна възраст може да изпитват емоционални и физически промени, а при 40% ПМС е достатъчно силен, за да повлияе на тяхното всекидневие,
- менопауза и остеопороза,
- поведенчески проблеми при деца,
- спазми на краката по време на бременност (като се има предвид, че магнезият трябва да се използва от бременните жени само ако е необходимо).