Музиката днес се върти около агресивния секс, констатира в "Шоуто на Слави" някогашната кралица на югопопфолка

Ден след като навърши 55 и ден преди поредния си мащабен гастрол у нас Лепа Брена гостува в "Шоуто на Слави", а разговорът й с водещия Слави Трифонов прие съвсем интимен характер.

"Подготвям нов албум. Искам да зарадвам тази публика, която обича класическите любовни песни. Защото музиката стана толкова агресивна, всичко се върти около някакъв агресивен секс...", коментира легендата на югопопфолка на въпрос относно новия й репертоар.

"Не! Аз никога не съм възприемал секса като агресия, винаги е любов", контрира водещият и помоли гостенката си да отговори има ли любов - по принцип, изхождайки от опита си. И какво е това нещо любовта?

"Разбира се! Аз вярвам в любовта... Но първо да дефинираме страстта може би, а после любовта...", започна певицата, но Трифонов я прекъсна:

"Не, страстта не е любов. Страстта води до див, агресивен, животински секс... Аз пея за любов и ти пееш за любов. Не пея за страст! Страстта е за примитивните хора!"

"Трябва да различаваш двете неща - обясни му гостенката. - Страстта е нещо краткотрайно, агресивно, там няма мозък и няма любов... Обаче като изразходвате страстта - а тя трябва да бъде изразходвана доста агресивно, - тогава тя се превръща в любов. А това вече е една хармония между мисли, душа..."

При мен проблемът е, че като изразходвам страстта и заспивам, оплака се Слави, предизвиквайки бурен смях у събеседничката си.
Двамата се обединиха около извода, че любовта е хармония - между мислите, душата, секса. 

А дали тя самата е изпитвала такова нещо? Дали тези песни са си само песни, или пее песни по преживяно? 

"Как бих могла да пея за любовта, ако не знам какво е любовта?!", изуми се Брена, чието истинско име е Фахрета Яхич - и след поредната размяна на шеговити реплики възкликна: 

"Слави, Слави, опасен си, Слави!... Аз съм агнето, той е вълкът!". После стана от диванчето и го прегърна. Той й отговори с ръмжене, което оправда с вълчата си природа, и й се закани: "Ще те скъсам, да знаеш! Ще те изям!"...

Едно нещо разбрах в този живот - че всички успешни хора са близки, топли, естествени в общуването си, защото са се реализирали професионално, заключи певицата и препоръча: "Най-важното е да намерите своята философия в живота и да знаете, че сте щастливи."

Повод за всички тези откровения беше новата й песен Ljubav nova, пусната в края на лятото. Клипът е заснет в един от най-красивите курорти по адриатическото крайбрежие в Хърватия - Нови Винодолски, а част от кадрите - и в Кленовец, Словакия.