Еврокомисарят похвали правителството за работата с европейските фондове

България е на пето място по усвояване на средства от еврофондовете. Това заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева по време на срещата си с премиера Бойко Борисов в Брюксел, предаде "24 часа".

"Като човек, който работи с парите на Европа, се гордея много, че правителството ни работи добре с тези пари", коментира още Георгиева.

"Това е ясно признание за експертите и административния потенциал, от което всички се оплаквахме и страдахме през годините, и за държавата и общините", заяви на свой ред премиерът Борисов и допълни, че според него това е общ успех на всички правителства, които са го градили.

По-късно Георгиева уточни, че от гледна точка на бюджета се следи усвояването в последните 2 години.

Виж още: България на 4-то място по финансова полза от ЕС

За нас, за България, на практика това е последната година, тъй като предходната фондовете бяха спрени, обясни еврокомисарят. "Това е много важно за България, защото в условия, когато икономиката на Европа все още среща трудности, за нас най-важният финансов ресурс са еврофондовете", изтъкна още тя.

Дано да ни върви така и да строим хубавата ни страна, за да се гордеят един ден наследниците ни с нас, пожела еврокомисарят на премиера.

Източник: "24 часа"