От какво зависят хонорарите на актьорите и актрисите в развлекателната индустрия за възрастни

За порнографския бизнес се говори като цяло малко. Въпреки това порното е индустрия за милиони и само сайтът Pornhub вече се е превърнал в огромна компания със социална отговорност, която дава огромни суми за благотворителност. Но колко получавт самите актьори и какво възнагражденията им?

Според Дерек Хей, основател на агенцията за модели в сферата на порното, която представлява доста от популярните актьори и актриси от еротичните филми, заплащането зависи от това какво е склонен да направи човекът пред камера. Пред "Индипендънт" той коментира как се определят хонорарите които актьорите получават.

За стандартна сцена само с един мъж и една жена изпълнителните получават по около 1000 долара. Когато става дума за две дами, цената е малко по-ниска - 700 или 800 долара. Сумите могат да варират с по 20%, ако актьорите са по-известни или агентите им успеят да договорят повече пари.

За друг вид сцени заплащането е значително по-високо. 

"Ако едно момиче е готово да бъде снимано с няколко партньори или в някакъв по-нетрадиционен акт, ще получи и повече пари. Там тарифите вървят между 2000 и 6000 долара за сцена. Много рядко се случва някой да плати над 6000", разкрива Хей.

По думите му заплатите зависят и от външния вид на актьорите, както и от агенциите им.

"Звездите от еротичните филми не са толкова богати, колкото си мислят хората. Дори най-известните имена изкарват най-много по половин милион на година", казва още той. 

Източник: "Индипендънт"