Според тазгодишната класация на най-високоплатените тв лица Аштън Къчър взима по около 34 хил. долара за всяка минута на екран като Уолдън Шмит в "Двама мъже и половина". Ето и останалите шампиони по хонорари тази година зад Океана

Ежегодният списък в различните тв жанрове се съставя от сп. "Тв гайд", което този път акцентира върху новия цар на вечерното токшоу - Джон Стюарт от пародийната новинарска емисия The Daily Show. Според източниците на изданието с 25-30 млн. долара годишно възнаграждение един от любимите ни тв водещи изпреварва доайени като Джей Лено и Дейвид Летърман.

Шоуто му е в ефир от 1999 г. и освен че редовно печели наградата "Еми" в категорията "Телевизионно вариете", американският Слави Трифонов се радва на най-голяма популярност сред зрителите на възраст между 18 и 49 години, които са основна цел на рекламодателите.

Иначе Аштън Къчър запазва първото си място като най-високоплатения актьор в праймтайма със 750 хил. долара на епизод от "Двама мъже и половина". За сравнение - следващият в комедийния жанр е Джейсън Сигъл от "Как се запознах с майка ви" с 225 хил. долара.

В челната петица тук се нарежда и ветеранът Робин Уилямс в The Crazy Ones - новия ситком на Дейвид Кели ("Али Макбийл", "Адвокатите от Бостън"), който тръгва през септември по Си Би Ес.

Виж още: Най-печелившите актьори от сериалите през 2012 г.

При драматичните сериали номер 1 е среброкосият Марк Хармън от "Военни престъпления" (NCIS), чийто хонорар е 525 хил. долара на епизод плюс процент от печалбата.

С по 250 хил. долара го следват  колегата му от същия сериал Майкъл Уедърли и Клеър Дейнс в Homeland. В топ 5 са също високият едва 135 см Питър Динклидж от "Игра на тронове" със 150 хил. и новата звезда Татяна Маслани от Orphan Black с 50 хил. долара на епизод.

Виж още: Най-добрите сериали у нас и в Америка

Възможно е обаче скоро по върха при сериалите да има размествания заради звездите от "Теория за Големия взрив", чиито договори изтичат след края на предстоящия сезон. Засега Джони Галеки, Джим Парсънс и Кейли Куоко получават по около 325 хил. долара на епизод, но новите им хонорари могат да набъбнат тройно, до милион.

Саймън Кауъл обаче е недостижим, тъй като освен съдия в X Factor, той е и собственик на този формат, който му носи по около 95 млн. годишно.

Съпругът на Никол Кидман - кънтрипевецът Кийт Ърбън, е номер 2 в риалити жанра с 5 млн. долара годишно като съдия в американския "Айдъл". Най-големият индивидуален хонорар в подобно шоу си е договорил устатият радиоводещ Хауърд Стърн, който взима по 15 млн. долара годишно, за да седи в журито на "Америка търси талант".