Баща и син бяха ранени в свада с бухалки и ножове, нападателят им е арестуван

С двама ранени завърши инцидент в автобус 83 на столичния градски транспорт, при който мъж извадил нож срещу пътниците. Стълкновението станало около 20 ч. снощи, на ул. "Хан Кубрат" в жк "Надежда", близо до блок 102, където шофьорът спрял, за да разтърве участниците в конфликта.

Ранените баща и син, които слезли от автобуса целите в кръв, са настанени в болница без опасност за живота. 59-годишният мъж е с наранявания в областта на гръдния кош, а синът му е с рани по краката и ръцете.

19-годишният им нападател е арестуван. Според очевидци той и ранените не са се познавали.

Жена от автобуса разказва, че свадата избухнала още на спирката при метростанция "Константин Величков", когато направили забележка на двама младежи, които седели най-отзад с крака на седалките.

Възрастният мъж се опитал да укроти момчето, което извадило нож, а синът пристигнал с бухалка, за да защити баща си.

Пред Би Ти Ви свидетелка разказа, че полицията е дошла бързо, докато линейката се е забавила. Всички пътници в автобуса, сред тях и деца, били много изплашени. Целият автобус изглеждаше като похитен, обясни жената.

Подобен инцидент, за щастие без пострадали, имаше и в следобеда на 9 юни в тролей 1, когато младеж започнал да проявява агресивно поведение в пътническия салон и спрямо водача, който поискал съдействие от полицията и екип на Шесто РПУ задържал агресивния пътник.

Източник: Би Ти Ви; "Блиц"