Няколко полезни съвета, които да ни помогнат да оптимизираме максимално семейния си бюджет за храна

При разпределение на месечния семеен бюджет, най-голямото перо в повечето случаи отива за храната. И това е нещо нормално. Доброто здраве зависи от доброто хранене. Но ако усещате, че трябва да намалите харчовете за храна, "най-икономичното семейство в САЩ има няколко полезни съвета за вас". 

Стив и Анет Економайдс са телевизионни водещи и автори на книга за това как да съкратим семейните си разходи наполовина. Сред тях са също така и разходите за храна. 

Двойката посочва, че благодарение на внимателно планиране те пазаруват цялата храна, необходима им за месеца, само с едно посещение на два супермаркета, като за това им трябват четири часа. Ето какво съветват те:

1. Планирайте храненията си

Планирането на цяло месечно меню може да звучи обезсърчително, но ако искате да намалите сметката си за храна наполовина, това е начинът да го направите. Започнете със седмично планиране и увеличавайте периода. Ако ходите до магазина без списък, значи е време да преосмислите стратегията си.

Добре е да проверите преди пазаруване с какво разполагате вкъщи и какво ви е необходимо, след това да си съставите списък и да се въздържате от импулсивни покупки в магазина.

2. Пазарувайте от промоции

Използвайте брошурите на магазините, за да следите промоциите им. Така можете да се сдобиете с нужните ви продукти на доста по-ниска цена. Купуването на по-големи количества намалени стоки ви помага да разполагате със зареден килер и фризер и да се възползвате от по-евтини продукти.

3. Ограничаване на посещенията на магазина за хранителни стоки

Ако имате навика да ходите до магазина няколко пъти седмично, вие вероятно харчите повече пари, правейки импулсивни покупки. Семейство Економидес съветват да сведете посещенията си в супермаркета до веднъж на седмица.

Източник: Expert.bg