"Истинското щастие може да бъде постигнато само чрез тренировка на ума", Далай Лама.

Ето 5 практични съвета как да бъдем щастливи на работното си място:

Усмихнете се!
Усмивката е катализатор на щастието. Не вярвате ли? Опитайте това: усмихнете се широко и пробвайте да мислите за нещо негативно. Или ще спрете да се усмихвате или веднага ще прогоните негативната мисъл от ума си.

Спрете да се притеснявате!
Безпокойството е една от най-добрите черти на човечеството. Това е основната емоция, която стои зад прогнозирането и планирането. Тревожим се, когато ни дебне някакво несигурно бъдещо събитие. Тогава започваме да мислим как да разрешим евентуалния проблем. Лошото идва оттам, че се тревожим за прекалено много неща, които са извън нашия контрол.

Вижте още: Шефе, имам страхотен план!

Вземете си почивка!
В днешно време всички сме претоварени с безброй задължения. Претоварването до изтощение е ужасен начин за трупане на знания и опит. Най-добрите идеи и най-дълбоките прозрения се появяват, когато сме истински отпочинали. Всеки ден си организирайте кратка сиеста - обядвайте извън офиса. Настоявайте и колегите ви да го правят.

Правете нещата по различен начин!
Най-големият проблем за много хора са скуката и рутината. Зацикляме в един коловоз и всеки ден правим едно и също, отново и отново. Полагайте усилия да учите нови неща, да растете и да търсите нови предизвикателства.

Забавлявайте се!
Ако не ви харесва това, което правите, спрете да го правите! Животът е твърде кратък, за да се лишавате от забавления. Дори и в труден момент, ще ви бъде по-лесно да откриете работата, която ви доставя удоволствие, ако сте добър в това, което правите и можете да го правите с усмивка на лицето.

Вижте още: Какво издава бюрото за нас

Източник: Harvard Business Review