Ще се намира до летището.

Нова жп гара ще бъде построена до бъдещата метростанция при Летище София. Гарата ще се намира между гара Искър и Подуяне. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на откриването на ремонта на Централна гара.

Заедно с прилежащите терени Централна гара ще бъде модернизирана с 65 млн. лв. от европейските структурни инвестиционни фондове.

Ремонтът ще започне от източната част на гарата, за да може западната да се ползва от пътниците. Влаковото движение няма да бъде спирано през целия период на ремонтните дейности. Те ще включват цялостна рехабилитация на сградата, подмяна на дограмите, изолация на покрива, поставяне на фотоволтаични панели, укрепване на колоните, изолация на пешеходния подлез, подмяна на навесите над пероните.

Ротондата пред гарата, която преживя най-различни трансформации през годините, но така и не загуби неприветливия си вид, ще се превърне в място за изява на млади творци.
Рехабилитацията на Централна гара трябва да приключи през 2015 г.

След края й гарата ще бъде изцяло архитектурно обновена и ще отговаря на всички европейски изисквания. През Централна гара минават три европейски транспортни коридора.