Турският президент Реджеп Ердоган осъди вчерашното терористично нападение в Париж, като в същото време заяви, че нетолерантността на европейците носи индиректна вина за случилото се в редакцията на "Шарли Ебдо"

Нетолерантността спрямо различното и речта на омразата способстваха за обтягането на напрежението, изтъкна държавният глава, цитиран от n-tv.de

"Тероризмът не може да бъде религиозен или национален, и не може да бъде оправдан по никакъв начин. Турция ще се бори с всеки вид тероризъм", допълни той.

Виж още: А те стрелят по нас

Коментарът на Доналд Тръмп 

Коментарът на американския милиардер Доналд Тръмп за вчерашната трагедия в Париж предизвика нееднозначна реакция, предаде РИА "Новости"

Ако загиналите журналисти са имали оръжие, то те са могли да се защитят, написа в "Туитър" един от най-богатите хора в света. 

Той също е заявил, че терористичното нападение е станало в държава, в която ограниченията върху притежаването на огнестрелно оръжие са едни от най-строгите. 

Ако собствеността върху оръжието остане извън закона, то само престъпниците ще се възползват оръжие, допълни милиардерът. 

Виж още: Салман Рушди за атентата в Париж: Религиите заслужават критика, сатира и неуважение

Думите на Тръмп предизвикаха остра реакция. Много потребители на социалната мрежа обвиниха милиардера в спекулации на фона на смъртта на 12-те души, загинали при нападението срещу редакцията на френското сатирично сп. "Шарли Ебдо". 

Изказването на богаташа намери и поддръжници. Много хора пожелаха на Тръмп да смени Барак Обама като американски президент след изборите през 2016 г.

Виж още: Светът отговаря на фанатиците