След натоварване пивото може по-бързо да възстанови водния и електролитен баланс в организма

Дълбоко в мъжкото ДНК е закодирана идеята, че бирата има полезни и почти магически свойства, а освен това може да лекува поне няколко болести - от главоболие до рахит. Това може да е преувеличено изказване, но в пивото определено има нещо положително за организма ни.

Бирата е изключително подходяща напитка след тренировка. Тя успешно хидратира организма след тежки физически натоварвания, тъй като съдържа достатъчно количество вода, витамини и соли. Комбинацията им способства за по-бързото възстановяване на водния и електролитен баланс на човешкото тяло, заяви консултантът по здравословно хранене и фитнес експерт Галина Дензел на събитие, организирано от Съюза на пивоварите в България в София, пише специализирания сайт Beer2beer.org.

Виж още: Нови доказателства срещу теорията за биреното коремче

Сходни данни за благотворната роля на пивото са известни от години. Още през 2010 г. на годишната среща на Пивоварите на Европа в Барселона бяха оповестени резултати от проведени тестове, които показват, че умерената консумация бира има бърз и пълноценен възстановителен ефект.