Поредното обръщение на "Ислямска държава" със заплахи към САЩ включва този път и обиди към президента Тръмп

Съединените щати затъват и са "под управлението на идиот". Това се казва в официално послание на "Ислямска държава", цитирано Ройтерс.

В първия коментар на джихадистката групировка по адрес на Доналд Тръмп след влизането му в Белия дом нейният говорител Аби ал Хасан ал Мухтар казва:

"Америка, ти затъваш и няма спасител. И ти ставаш плячка на войниците на халифата във всяка част на земята; ти фалираш и признаците за твоята смърт са видими за всяко око".

Виж още: Тръмп притежава 3643 домейна със своето име

В аудиозаписа с гласа на Мухтар, разпространен от мрежата за съобщения "Телеграм", се чува още: "Не са нужни повече доказателство от факта, че ти си управлявана от идиот, който не знае какво представляват Сирия или Ирак или ислямът".

"Умри от злоба, Америка, умри от злоба. Страна, в която млади и стари се надпреварват да загинат в името на Бога, няма да бъде победена", заключава говорителят на ИД.

Виж още: Рекордно неодобрение за Тръмп след първия месец на поста

Самият Тръмп обяви с встъпването си като президент, че победата над ИД ще е приоритет на неговия мандат. Подкрепяни от САЩ сили се опитват за изтласкат бойците на ИД от два бастиона на групировката - Мосул в Ирак и Рака в Сирия.

Източник: Ройтерс