Напоследък здравословното ядене се превърна в мания и за двата пола. Докато за жените полезни храни са едни, за мъжете са съвсем други

Ето и шестте храни, които мъжете задължително трябва да консумират, за да се радват на здраве и добра форма:

Боровинки

Експерти казват, че боровинките имат високи нива на проантоцианидини, които намаляват риска от рак на простатата. Боровинките предпазват от сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2 и болести, свързани с възрастта и загубата на паметта.

Броколи

Броколите, както и зелето, съдържат силен химикал - сулфорафан (sulphoraphane), който се бори с различните видове рак. Смята се, че той намалява риска при мъжете от развитие на рак на пикочния мехур, рак на простатата и рак на дебелото черво.

Яйца

Те са богат източник на протеин, а освен това пазят мъжете и от оплешивяване. Съдържат и полезното желязо.

Виж още: Най-здравословните източници на протеини

Домати

Този зеленчук съдържа куп полезни съставки, като най-важната е ликопен. Тя помага за намаляване на риска от рак на дебелото черво, рак на простатата, сърдечносъдови заболявания и допринася за по-нисък холестерол - най-често срещаните заболявания при мъжете.

Стриди

Стридите са източник на цинк - необходим за мъжката фертилност и сексуално здраве. Цинкът регулира нивата на тестостерон и подобрява качеството на спермата. Също така помага и за косата.

Чесън

Чесънът помага за здраво сърце и понижава холестерола.

Виж още: Най-добрите афродизиаци и къде да ги намериш

Източник: Tialoto.bg