Илиан Тодоров застава начело на София-област от квотата на "Обединените патриоти"

Правителството назначи бившия депутат от "Атака" Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област от квотата на "Обединени патриоти".

Илиан Тодоров беше рамо до рамо с лидера на "Атака" Волен Сидеров при нахлуването и сблъсъците в НАТФИЗ в София през есента на 2015 г., припомня Би Ти Ви.

Дни преди това Тодоров и партийният лидер се опитаха със сила да спрат работата на магазин за цигари с довода, че там се продават наркотици.

По образование Илиан Тодоров е магистър по национална сигурност и отбрана от Военната академия "Георги С. Раковски". Избиран е два пъти за народен представител.

Той става областен управител, след като кабинетът освободи досега заемалата длъжността София Торолова, назначена от служебното правителство.

Виж още: Сменят 22-ма областни управители

Кабинетът реши още вицепремиерът Валери Симеонов да ръководи Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага правителството в сферата на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси въз основа на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.

Източник: Би Ти Ви