Здравният министър запазва поста си в правителството, но напуска зам.-председателското място в партията

Партия "Демократи за силна България" (ДСБ) напуска парламентарното мнозинство, а Петър Москов остава здравен министър, но напуска зам.-председателското място в партията, съобщи БНР късно вечерта в събота.

"Демократи за силна България снема политическото доверие от правителството и ще бъде силно критична опозиция към всякакви нереформаторски политики. Това каза Радан Кънев след 5-часово заседание в Поморие на националното ръководство на партията. Решението е било взето трудно и след тежки дебати, уточни той.

Виж още: Правосъдният министър с приета оставка, Радан Кънев минава в опозиция

От ДСБ обявиха още, че подкрепят реформаторите и реформите, които прави д-р Петър Москов, и в тази връзка приемат оставката му като зам.-председател на партията.

Като мотив да остане на поста министър на здравеопазването д-р Москов посочил, че няма да даде алиби на хората, които от самото начало искат провала на Реформаторския блок в управляващото мнозинство и спирането на реформите.

И Радан Кънев, и досегашният му заместник не са отговорили на въпроса дали след взетото решение ще има разцепление в Реформаторския блок.

Виж още: Борисов: Ако РБ се оттегли, догодина се кандидатирам за президент

По-рано същия ден Москов публикува във "Фейсбук" песента на Франк Синатра My Way (Моят път) със следния коментар:

"Преди 100 години на този ден се ражда Франк Синатра. Появява се на този свят в безнадежно място в Ню Джърси... Дните от календара не са за умиране.Те са за раждане и за надежда или за спомена за нея. Да ти напомнят да следваш пътя си дори когато всички казват, че има други пътища към храма. И дори да не приемат решенията ти и въпреки помията да се усмихнеш, за Франк".

Виж още: Президентът: Не ми се прави трето служебно правителство

Източник: BNR.bg